FRANKO KOVAČEVIĆ

Mladi igrači u Hajduku imaju sve uvjete

Ponedjeljak, 28. svibnja 2018. 11:48 Napisao/la  Ivan Jelić

Nisam prihvatio uvjete Rijeke, kaže igrač Hajduka

Franko Kovačević
Franko Kovačević Foto: www.hnkhajduk

 Franko Kovačević stigao je iz Rijeke u Hajduk na početku prošle sezone.

Kovačević je nastavio neobičan trend zadnjih sezona. Mladi i neafirmirani igrači Rijeke (braća Maloku, Kovačević) odlazili su u Hajduk, a iz Hajduka su u Rijeku izravno (Bradarić) ili neizravno (Radošević, Elez...) dolazili su već afirmirani igrači.

Kovačević je rođen 1999. godine u Koprivnici odakle je prije tri godine došao u Rijeku.

Kada je trebao odlučiti gdje će nastavit karijeru nakon isteka juniorskog staža, Kovačević je odabrao Hajduk:

- Nisam prihvatio ponuđene uvjete čelnika Rijeke. Dobio sam poziv Hajduka i niti jednog trenutka nisam razmišljao, odlučio sam doći u Split. Mislim da nisam pogriješio. Ovdje mladi igrači imaju sve uvjete za igrački razvoj, pojasnio je razlog svog odlaska iz Rijeke.

U Hajduku je odigrao 7 utakmica: 4 prvenstvene, 2 u Kupu, jednu u europskoj ligi i to zadnjih pet minuta protiv Evertona na prepunom Poljudu.

Priliku mu je pružio bivši trener, Španjolac Joan Carrillo:

- Vrlo brzo mi se ispunio san da debitiram u dresu Hajduka i to protiv Evertona pred prepunim tribinama. Taj trenutak kada sam istrčao na travnjak nikada neću zaboraviti. Toga trenutka sam bio najsretnija osoba na svijetu, prisjeća se Kovačević.

Navijači su Kovačevića prihvatili ako je suditi po reakcijama. U pobjedi kod kuće nad Rudešom (1:0), prvi puta igrao je u početnoj postavi.

Na travnjaku je bio do 61. minute, navijači su ga pljeskom ispratili sa terena:

- Ugodno je bilo čuti pljesak navijača sa tribina. To mi je bio dodatni motiv da radim još više na svakom treningu. Hajduk je naš najveći klub, vjerujem da ćemo u budućnosti biti onakvi kako to od nas navijači očekuju, kaže Kovačević.

Nije lako izboriti mjesto u početnih jedanaest pored Futacsa, Saida, Gyurcsa, Tudora...

- Na meni da radim što mogu bolje i kvalitetnije, na treneru Kopiću je da odluči kome će pružiti priliku. Moje vrijeme dolazi, trebam biti strpljiv, raditi i čekati da dobijem pravu priliku. Od igrača koje ste spomenuli svaki dan naučim nešto novo, naglašava Kovačević.

Hajduk je bio blizu osvajanju titule prvaka:

- Poraz kod kuće od Dinam bio je koban. Šteta, bili smo uistinu blizu da osvojimo titulu prvaka, zaključuje Kovačević.