DINAMO - HAJDUK Damir Burić: Ponekad mentalitet pobijedi kvalitetu

Četvrtak, 21. studenog 2019. 15:36 Napisao/la  Toni Bilić
Damir Burić
Damir Burić

 

Pred Hajdukom je najteži mogući ispit, u petak u Maksimiru (18 sati) u 16. kolu Prve HNL igraju protiv Dinama.

- S jedne strane moram iskreno kazati da su momci koji su bili s reprezentacijama dokaz dobrog rada. Neki se još nisu vratili, tjedan je bio turbulentan jer je utakmica već u petak, to je malo neobično. Moramo iz ovoga izvući pouke i drugi se put bolje organizirati. Oni koji su bili tu su dobro radili i dobro smo pripremljeni za derbi. Bez obzira koju momčad Dinama izvede to su sve dobri igrači. Nema tu A i B momčadi, to je sve visoka klasa. Očekujem da će Dinamo igrati u najboljem sastavu i na to smo spremni. Dinamo ima jako širok kadar. Mogu dosta varirati, igrati različite sustave. Imaju igrače fenomenalne klase. Olmo i Petković svojim igrama pokazuju kvalitetu. Dinamo je momčad koja igra Ligu prvaka, kaže trener Damir Burić.

Bi li vas bod zadovoljio?

- Pobjeda je uvijek pobjeda protiv velikog rivala. S druge strane kada pogledamo s kojim momčadima igra Dinamo u Ligi prvaka, onda kažeš neriješeno bi bilo vau. To je veliki i dobar protivnik. Straha nemamo, dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo što će biti na kraju.

 Kakva je situacija s ozljedama?

- Juranović sigurno ne ide na put, zatim nema Posavca, Bradarića, Jaira, Bulosa. To su oni igrači koji ne putuju s nama.

Ima li Hajduk momčad za prvaka?

- Hajduk je sastavio momčad koju je sastavio. Znamo da se treba optimirati na nekim mjestima, imali smo određene probleme koje smo jako dobro riješili. Moramo kazati da niti jedan nogometni ekspert prije sezone nas nije vidio u vrhu, već su vidjeli Osijeka i Rijeku. Hajduk je tu bio četvrti. Mi smo tu gdje jesmo i želimo to zadržati svim silama. Nećemo posustati u našim ciljevima i našim željama. Neke ciljeve ne govorimo naglas, već ih čuvamo interno. Želimo da naš kadar koji je mal, kvalitetan i dobar, da igrači budu zdravi i da imamo više opcija. Kada se dogodi ovo kao sada, fali nam opcija. Najmlađa smo momčad u ligi, a s druge strane imamo veliku jurnjavu za rezultatom. Svaka utakmica se mora pobijediti a uz to moramo podići vrijednost mladih igrača. To nije lako. Imamo to što imamo i sa svojim radom smo došli do ove situacije. Uoči prve utakmice s Dinamom je nedostajao Posavec, Caktaš... I pored toga smo uspjeli pobijediti jak i kvalitetan Dinamo. Ponekad mentalitet pobijedi kvalitetu, vjerujem da će moja momčad to pokazati.

Zaslužuje li Hajduk više A reprezentativaca od Juranovića?

- Imamo trojicu igrača koji su bili dio reprezentacije. Bradarić je bio u Rusiji, Caktaš je bio pozvan, tu je Juranović. Reprezentacija Hrvatske ima veliku kvalitetu s igračima internacionalne klase. Hrvatska s ovim igračima koje ima nema straha za budućnost. Konkurencija je velika, vidjet ćemo što će biti i koji će igrač iskočiti. Dosta mladih igrača je došlo u reprezentaciju. Mi možemo kazati da je naš Niksi Vlašić, ja sam radio s njim. Mi bismo htjeli da bude još Vlašića, treba raditi na tome.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.