Zvonimir Boban postao šef nogometa UEFA-e, Aleksander Čeferin izmislio novu funkciju

Petak, 16. travnja 2021. 23:46 Napisao/la  SC
Zvone Boban
Zvone Boban

Zvonimir Boban novi je šef nogometa UEFA-e kako se (Chief of football UEFA) zove nova funkcija koja je ustanovljena zbog njega.

Predsjednik Aleksander Čeferin odlučio je Bobana promovirati u prvog šefa nogometa, bivši visokopozicionirani djelatnik FIFA-e i tehnički direktor Milana dobio je još jedno veliko međunarodno priznanje.

Treba podsjetiti da Boban nema svoju izbornu bazu kao ogromna većina dužnosnika FIFA-e i UEFA-e poput Čeferina ili Davora Šukera.

Njega su čelnici FIFA-e i UEFA-e, Gianni Infantino i Aleksander Čeferin, birali u svoje momčadi isključivo zbog osobnih kvaliteta.

U praksi, sada u UEFA-i obnaša sličnu funkciju koju je obnašao u FIFA-i prije nego što je na poziv Paola Maldinija otišao u Milan.

U Milanu je dobio otkaz nakon što je javno kritizirao postupke izvršnog predsjednika Ivana Gazidisa, koji je iza njegovih leđa pregovarao s Ralfom Rangnickom.

Na kraju je Gazidis odustao od Rangnicka, Bobanov odabir bili su Stefano Pioli i Zlatan Ibrahimović, koji su postali najzaslužniji za uspjehe Milana ove sezone.