PRAVOMOĆNA PRESUDA

Braća Mamić i Vrbanović idu u zatvor

Ponedjeljak, 15. ožujka 2021. 20:12 Napisao/la  SC

 Zdravko Mamić u lipnju 2018. pobjegao u BiH

Zdravko Mamić i Damir Vrbanović
Zdravko Mamić i Damir Vrbanović

Vrhovni sud potvrdio je nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića.

Ukinuta je točka u kojoj se Zoranu Mamiću na teret stavljalo da je poticao na zlouporabu bivšeg poreznika Milana Pernara, ukinut je i dio presude u kojem se nalagalo oduzimanje Mamiću dvije nekretnine vrijedne 244.000 kuna,

Zdravko Mamić je sada i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora.

Njegov brat Zoran Mamić, aktualni trener Dinama, odlukom Vrhovnog suda osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Damiru Vrbanoviću ostala je kazna od tri godine zatvora.

Zoran Mamić i Vrbanović trebali bi otići u zatvor, Zdravko Mamić u lipnju 2018. pobjegao je u BiH, koja ga za sada ne želi izručiti Hrvatskoj.

Osim zatvorske kazne, Zdravko Mamić mora vratiti 52 milijuna kuna.

Zdravko Mamić je bio osuđen po svim točkama optužnice, a nakon intervencije Vrhovnog suda pravomoćno je osuđen po svim točkama osim jedne.

Zoran Mamić i Milan Pernar su proglašeni krivima za umanjivanje Mamićevih poreznih obveza i primanje mita, a Zoran Mamić i za davanje mita.

Zdravko i Zoran Mamić te Vrbanović krivi su po trećoj točki optužnice, odnosno za podjelu transfera za Dejana Lovrena, a Zdravko Mamić i za podjelu transfera za Luku Modrića.

Inače, Vrhovni sud je smanjio zatvorsku kaznu poreznom inspektoru Milanu Pernaru, koji je osuđen za dva kaznena djela umjesto za tri kao u prvostupanjskoj presudi, kazna mu je smanjena s četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca.