Vlada osigurala sredstva za stadione u Zagrebu i Splitu, stadion u Rijeci nitko u Vladi ne spominje ni u planovima

Utorak, 22. listopada 2024. 14:11 Napisao  I. V.

Vlada će sljedeće godine osigurati veći iznos s ciljem poticanja Splita i Zagreba da se krene u realizaciju projekata

Vlada osigurala sredstva za stadione u Zagrebu i Splitu, stadion u Rijeci nitko u Vladi ne spominje ni u planovima

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina najavio je da je Vlada za rekonstrukciju i izgradnji stadiona u Splitu i u Zagrebu osigurala 14 milijuna eura:

- Dinamo sada ima čvrste temelje, iako naš klub nažalost nema stadion. Mi radimo i igramo na stadionu koji je naš, ali koji je vidimo i sami u kakvom stanju. Mi ne možemo privući publiku u naše lože, mi ne možemo prodati godišnje karte kao što bismo mogli da smo, recimo, u Osijeku ili Ljubljani, Mariboru, koji imaju sjajne stadione. Naprimjer, AEK ima samo 30 milijuna eura godišnje od godišnjih karata, Osijek je isto u velikim brojkama. Dinamo bez jednog pravog stadiona i infrastrukture ne može poslovati normalno, naglasio je predsjednik Dinama Velimir Zajec za klupsku televiziju.

Ministar Glavina rekao je da je raspisan javni poziv kojim su financijska sredstva stavljena na raspolaganje Zagrebu i Splitu uz napomenu da Poljud i Maksimir nisu u istoj situaciji.

Grad Split trebao bi početi rekonstrukciju Poljuda, Grad Zagreb  gradit će novi stadion na Maksimiru!

Vlada će sljedeće godine osigurati veći iznos s ciljem poticanja Splita i Zagreba da se krene u realizaciju ovih projekata, bitno je da gradovi imaju spremne projekte s građevinskim dozvolama i  zahtjevima za plaćanje za rekonstrukciju i obnovu.

Kao što je poznato, u prosincu 2023. godine službeno je prezentiran Multifunkcionalni kompleks Stadion Kantrida, izgradnju kojega bi trebao financirati konzorcij od šest tvrti.

Kompleks je neobičan budući da obuhvaća izgradnju stadiona i tri nebodera, bezmalo godinu dana nakon prezentacije još uvijek nema konkretnih naznaka o neophodnim izmjenama GUP-a.

Novi stadion u Rijeci nitko u Vladi ne spominje ni u planovima za iduću godinu.