REAL SOCIEDAD - RIJEKA Utakmica protiv trenutačno najbolje momčadi španjolskog prvenstva dobra je priprema za Jadranski derbi

Srijeda, 02. prosinca 2020. 22:23 Napisao/la  Igor Vranić

Osijek je visoko narastao kroz utakmice HNL-a, Rijeka je kroz europske utakmice narasla još više ako je suditi prema utakmici 13. kola

Franko Andrijašević
Franko Andrijašević

Rijeka u četvrtak igra utakmice 5. kola u skupini Europske lige, u predzadnjem kolu igra protiv lidera LaLige.

U četiri kola Rijeka nije osvojila ni boda, teško je očekivati da će prvi pozitivni rezultat osvariti u San Sebastiánu.

Real Sociedad ne smije kalkulirati protiv Rijeke, poredak na ljestvici je takav da španjolska momčad u utakmici protiv Rijeke može osigurati prolaz u idući krug natjecanja.

U zadnjem kolu Real Sociedad gostuje u Napulju, samo pobjeda nad Rijekom jamči mirniji put u Italiju.

Rijeka je u Španjolsku otputovala bez nekoliko bitnih igrača (Smolčić, Čerin, Kulenović, Raspopović...), svima je jasno kako će Rijeka igrati na stadionu Anoeta, Real Sociedad na Rujevici je do 90. minute uzaludno pokušavao probiti riječki blok.

Da je trener Simon Rožman uspio zatvoriti desnu stranu u završnici utakmice, dojam je da bi se riječka obrana do kraja utakmice mogla nositi s igračima najviše klase kakvi su David Silva i Mikel Oyarzabal.

Igrači Rijeke očigledno rastu u porazima, forma najboljih igrača toliko se dignula da se tonus momčadi potpuno promijenio od kada je utakmicom protiv Kolosa počela europska sezona.

Prije utakmice protiv Kolosa, Rijeka je u 4. kolu doživjela poraz (0:3) u Gradskom vrtu u debiju Nenada Bjelice, koji je momčad Osijeka preuzeo s jednim osvojenim bodom.

Nakon šest europskih utakmica, Rijeka je u 13. kolu na Rujevici odigrala neodlučeno (1:1) protiv momčadi Osijeka, koju je Nenad Bjelica doveo na vodeće mjesto HNL-a.

Rijeka je protiv Osijeka odigrala najbolju utakmicu u HNL-u i istaknula kandidaturu za visoki plasman.

Osijek je visoko narastao kroz utakmice HNL-a, Rijeka je kroz europske utakmice narasla još više ako je suditi prema utakmici 13. kola.

Rijeka između utakmica protiv Osijeka i Hajduka igra protiv Real Sociedada, utakmica protiv trenutačno najbolje momčadi španjolskog prvenstva dobra je priprema za Jadranski derbi.