JADRANSKI DERBI Tomislav Erceg: Vrijeme je da skinemo Rijeku na Poljudu

Subota, 05. prosinca 2020. 15:12 Napisao/la  Toni Bilić
Tomislav Erceg
Tomislav Erceg

Tomislav Erceg u svojoj dugogodišnjoj karijeri nosio je dres Hajduka i Rijeke.

U HNL-i je ukupno postigao 97. golova, od toga u dresu Hajduka - 80.

Uvijek je zanimljiv sugovornik, posebice uoči Jadranskog derbija.

Rijeka na Poljud dolazi nakon remija u San Sebastianu gdje je u Europskoj ligi odigrala 2:2 s Real Sociedadom.

-Treba itekako poštovati sve što je Rijeka odigrala u dosadašnjim utakmicama u skupini europske lige. Zabiti dva gola i to u gostima kod Real Sociedada zaslužuje dužno poštovanje. Svaka čast!  La Liga je u ovom trenutku možda i najjača na svijetu. Trener Simon Rožan složio je jednu odličnu momčad koja igra odlično u defenzivi, a najjači su iz prekida.  Nakon prekida zabili su dva gola Sociedadu, kaže Tomislav Erceg.

Na kojeg igrača hajdukovci trebaju posebno pripaziti?

- Franko Andrijašević je njihov najbolji i najopasniji igrač. Uz to je dobio veliku čast da nosi kapetansku traku, što mu je još jedna obveza da bude pravi kapetan na svakoj utakmici. Riječani imaju niz kvalitetnih i iskusnih igrača.

Hajduk se pod vodstvom Primorca podigao iz krize u koju je bio upao.

- Hajduk pod vodstvom Primorca igra dobro, puno bolje nego ranije. Sigurno da svaka promjena trenera donese nešto novo u svlačionicu, među igračima. Dogodi se nekakva šok-terapija. Koliko če trajati i kakvi će biti efekti treba pričekati. Utakmica protiv Rijeke itekako je važna za domaćine. Pobjeda bi ih gurnala još više prema vrhu ljestvice, možebitni poraz srušio bi sve što je urađeno pod trenerskom paskom Primorca. Rijeka ima puno bolji skor od Hajduka u međusobnim susretima posljednjih godina. U minuloj sezoni izgubili smo obje utakmice kod kuće. Vrijeme je da "skinemo" Rijeku na Poljudu, zaključio je Erceg.