RIJEKA - ALKMAAR Simon Rožman: U europskim utakmicama željeli smo se prezentirati na način na koji smo to napravili svugdje osim u Alkmaaru

Srijeda, 09. prosinca 2020. 14:59 Napisao/la  SC

Činjenica da je uprava Alkmaara smijenila trenera koji je ove sezone ukupno doživio samo dva poraza ukazuje u kakvom klupskom ozračju nizozemska momčad igra u četvrtak

Simon Rožman
Simon Rožman Foto: HNK Rijeka

Simon Rožman najavio je posljednju europsku utakmicu ove sezone, rijeka u četvrtak (18.55) igra protiv Alkmaara na Rujevici.

- Protiv Alkmaara igramo zadnju utakmicu u skupini koja će puno toga pokazati. U Alkmaaru smo odigrali najslabiju utakmicu, nakon početnih petnaestak minuta vidjeli smo da možemo biti konkurentni svima. Alkmaar ima vrhunsku tranziciju, mlade igrače koji su jaki u igri jedan na jedan. Isto tako, mi smo puno naučili, pokazujemo gard koji smo željeli od početka. Naš cilj je da ostanemo neporaženi na Rujevici i da uspješno završiti ovu grupnu fazu, kazao je trener Rijeke i naglasio sljedeće:

- Činjenica je da smo se u europskim utakmicama željeli prezentirati na način na koji smo to i napravili svugdje osim u Alkmaaru. Svi skupa smo željeli poneki bod više, pogotovo iz prve dvije utakmice, željeli smo da nam se dogodi i neka pobjeda koja bi nas približila onim magičnim sedam bodova s kojima se uvijek može kalkulirati o prolazu. Bio bi vanserijski rezultat da smo se mogli boriti za nešto više, ali igrali smo protiv vodeće momčadi La Lige, jednog od najboljih klubova u Italiji i nesuđenog prvaka Nizozemske što, vjerujem, sve govori. Pokazali smo se kao momčad i kao pojedinci, a po pitanju bodova imali smo veliku želju biti konkurentniji za prolaz, zaključio je Rožman.

Alkmaar na Rujevicu dolazi nakon prvoga poraza ove sezone u prvenstvu, odmah nakon utakmice (1:2) protiv Groningena smijenjen je trener Arne Slot.

Činjenica da je uprava Alkmaara smijenila trenera koji je ove sezone ukupno doživio samo dva poraza, po jednog u prvenstvu i Europskoj ligi, ukazuje u kakvom klupskom ozračju nizozemska momčad igra u četvrtak.

Alkmaar pobjedom protiv Rijeke može ostvariti plasman u drugi krug natjecanja pokraj klubova kakvi su Napoli i/ili Real Socidead.