RIJEKA - HAJDUK Simon Rožman: Najvažnije je da smo vratili veselje!

Petak, 26. veljače 2021. 14:19 Napisao/la  SC

Odgovornost u tim zadnjim utakmicama je bila samo na meni, sretan sam da smo vratili osmijeh, siguran sam da ćemo protiv Hajduka istrčati u pravom stanju, kaže trener Rijeke

Simon Rožman
Simon Rožman Foto: HNK Rijeka/Screenshot

Nogometaši Rijeke u subotu na Rujevici derbiju dočekuju Hajduk.

Riječani su se za Jadranski derbi pripremali u Rovinju, momčad Simona Rožmana na istarskom je poluotoku punila baterije za utakmicu od iznimnog značaja.

- Malo smo se maknuli da imamo nekoliko dana da provedemo zajedno, da još jednom prođemo kroz neke osnove kako želimo igrati jer su se neke stvari izgubile kroz čitav niz ovih utakmica bez treninga. Igrači se dobro osjećaju, vraća se neka energija, bit ćemo super spremni za ovu utakmicu. S druge strane ćemo imati Hajduk s dosta novih igrača, sada su imali pauzu, dobro su se regenerirali, sigurno će biti spremni. Vjerujem da možemo preokrenuti taj niz, udri brigu na veselje, tri dana lijepo smo proveli ovdje, prošli smo sitnice koje nismo radili dobro i očekuje  rastrčanu ekipu koja će napraviti jako dobar rezultat, kaže Simon Rožman, trener Rijeke.

Prije dva tjedna Rijeka i Hajduk igrali su na Rujevici, Hajduk je slavio pogotkom Mije Caktaša, no Simon Rožman ne očekuje sličnu utakmicu.

- Teško je predviđati što će napraviti. Najviše se brinemo o sebi, igrači su svjesni da neke stvari nismo dobro radili, rekao sam koji je uzrok bio tome, sve smo to zajedno pregledali, bitno je da smo se svi zajedno primirili, da smo postali realni. Imamo dovoljno kvalitete da se možemo izdignuti iz toga, vratilo se veselje, što je jako bitno u našem poslu, i siguran sam da ćemo biti u najboljem mogućem izdanju u subotu, govori Rožman,

Rovinjske mini-pripreme, kaže trener Rijeke, donijele su najviše na psihološkom planu.

- Najviše po pitanju grešaka i nekih nerazumnih situacija na terenu i dosta toga po pitanju našeg odnosa. Imamo neke vlasitite uzroke koje smo pronašli, moja je odgovornost za to stanje, to je jedno super iskustvo kako se ponašati kada moraš odigrati deset utakmica u trideset dana, onaj koji je to prošao razumije o čemu govorim, ali jako malo ljudi je to prošlo. Meni je najvažnije da smo vratili veselje, da uoči utakmice imaš nekakav adrenalin u sebi i da jedva čekaš da se pokažeš u najboljem mogućem izdanju. I to ne samo kao pojedinac, nego kao ekipa. Kada smo bili takvi uvijek smo bili dobri, uvijek smo se snalazili u svim pritiscima sa strane. Odgovornost u tim zadnjim utakmicama u kojima nismo bili dobri je bila samo na meni, igrači će i dalje igrati u smjeru u kojem svi zajedno želimo. Sretan sam da smo vratili osmijeh, siguran sam da ćemo protiv Hajduka istrčati u pravom stanju, zaključit će Simon Rožman.