KONFERENCIJSKA LIGA

Bušnja i Ampem osigurali prednost na Malti

Četvrtak, 22. srpnja 2021. 21:02 Napisao/la  SC

Rijeka pobijedila zahvaljujući poduzetnijoj igri u napadu u nastavku utakmice, preokret donijeli napadači s klupe

Denis Bušnja
Denis Bušnja

Konferencijska liga - prva utakmica 2. pretkola

GZIRA  UNITED - RIJEKA 0:2

Nacionalni stadion Ta' Qali. Gledatelja 200

Sudac: N. Doyle (Irska)

Strijelci: 0:1 Bušnja (57), 0:2 Ampem (77)

Žuti kartoni: Pisani, Mendonza (G. United), Liber, Lepinjica, Escoval (72)

Crveni karton: Lepinjica (87, drugi žuti karton)

GZIRA UNITED: Haber, Xuereb, Bohrer Mentz, Borg (86 Tabone), Thiaguinho, Pisani (88 Judivan), Mendoza, Scerri, Davis, Correa (67 Jefferson), Maxuell

RIJEKA: LabroviĆ, Tomečak, Escoval, Galović, Vukčević, Lepinjica, Pavičić, Liber (46 Bušnja), Ampem (90+2 Galešić), Murić (67 Vuk), Drmić (56 Obregon)

Rijeka je ostvarila očekivanu pobjedu na Malti zahvaljujući poduzetnijoj igri u napadu u nastavku utakmice.

Trener Goran Tomić odmah nakon odmora u igru je uveo Bušnju, Ampem je počeo igrati iza isturenog Drmića, pojačao je trener Rijeke pritisak na obranu domaćina.

U 51. minuti nakon Bušnjina prodora lijevom stranom, Tomečak nije dobro zahvatio loptu nogom na 13 metara od vratiju, Haber je uspio skrenuti loptu.

U 55. minuti ušao je Obregon umjesto neprimjetnog Drmića, osvježio je Tomić napad u potpunosti, kada je umjesto još manje primjetnog Murića ušao Vuk.

U 57. minuti Tomečak je prošao desnom stranom, ubacio prizemno na drugu stranu, Bušnja se morao vratiti po loptu prije nego što je na izlasku iz kaznenog prostora precizno naciljao desni Haberov kut - 0:1.

Nakon riječkog pogotka malteška momčad osjetno je dignula agresivnost i ritam, nekoliko je puta riječka obrana suzdržano reagirala, ali najveća opasnost bili su i ostali udarci izvana.

U 63. minuti Thiaguinho je s 25 metara uputio snažni udarac, Labrović je atraktivno poletio i skrenuo loptu, bila je to najbolja prilika za domaćina tijekom cijele utakmice (fotografija dolje).

Čvrsta obrana omogućila je riječkoj momčadi da nekoliko puta zaprijeti u tranziciji, u 77. minuti uporni Obregon uspio je kazniti komotno istrčavanje vratara Habera na lijevom boku.

Oteo je Obregon loptu domaćem vrataru, ušao u kazneni prostor slijeva, mirno sačekao na drugoj vratnici Ampema kojemu nije bilo teško gurnuti loptu mrežu s ruba peterca - 0:2.

Do kraja utakmice Maltežani su nastavili pritiskati kroz posjed lopte, dobro je funkcionirala riječka obrana, nije se bitno osjetilo ni da je u 87. minuti ostala bez isključenog Lepinjice.

U prvom dijelu Rijeka je djelovala konkretnije, ali su napadi bili prespori da bi se rezultat mogao promijeniti.

Posebice je tromo dvaput u završnici djelovao Drmić (21, 41), napadač Rijeke zapeo u dvaput u bloku u vrlo izglednim pozicijama za udarce.

Pavičić (45+2) i Murić (32) također su reagirali neodlučno u obećavajućim pozicijama.

Važnije je bilo da domaća momčad nije ozbiljno zaprijetila iako se predstavila kao dosta motorična u čemu je prednjačio Davids, kojemu je u 45. minuti Labrović oteo loptu ispred nosa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.