ODRŽANO PRVO ROČIŠTE

Marić traži milijun eura, UEFA osporava sud

Ponedjeljak, 21. svibnja 2012. 11:05 Napisao/la  SC

UEFA putem opunomoćenika osporila nadležnost suda u Bjelovaru. Marić tuži UEFA-u zbog narušenog ugleda, dostojanstva i časti

U ponedjeljak je na Općinskom sudu u Bjelovaru održano prvo ročište sudskom procesu u kojemu nogometni sudac Bruno Marić iz Daruvara tuži Europsku nogometnu federaciju za milijun eura zbog narušenog ugleda, dostojanstva i časti.

Prvo ročiste kratko je trajalo jer je UEFA putem opunomoćenika osporila nadležnost suda. Bruno Marić je na sud stigao u pratnji odvjetnika Vladimira Gredelja.

Nakon završetka ročišta Vladimir Gredelj potvrdio je da ostaju pri zahtjevu od milijun eura, dodavši da bi se trebalo saslušati i predsjednika UEFA-e Michela Platinija, te istražiti kako je i pod čijim blagoslovom Robin Bokšić stigao u Hrvatsku.

Naime, Bruno Marić se prošle godine našao u središtu kladioničarske afere, tej bio pod istragom zbog namještanja  prve utakmice finala Hrvatskog kupa iz 2009. godine. Tijekom istrage ga je ispitao kontroverzni istražitelj UEFA-e Robin Bokšić koji je kasnije dobio otkaz, dok je šef Disciplinske komisije UEFA-e Peter Limacher podnio ostavku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.