RUDEŠ U SUBOTU NA KRIMEJI Orijent igra protiv momčadi koja dolazi po bodove, utakmica će pokazati mentalitet stožernih igrača riječke momčadi

Subota, 28. rujna 2024. 10:35 Napisao  I. V.

Iako ima samo bod više na ljestvici, Rudeš je najteži protivnik na Krimeji na početku sezone

Dino Curać
Dino Curać Foto: HNKOrijent/Facebook

Nogometaši Orijenta u subotu (16) na Krimeji igraju protiv Rudeša, u goste dolazi momčad koje je prema najavama uoči početka sezone složena da bi se borila za prvaka.

Kao što često biva, Rudeš nije dobro počeo sezonu, nakon poraza od Opatije u 3. kolu smijenjen je Davor Mladina, na klupu je sjeo iskusni Samir Toplak.

Pod Toplakovim vodstvom Rudeš je ostvario dvije pobjede (Jarun 2:1, C. Zmijavci 2:1), u zadnjem kolu doživio je domaći poraz od vodećega Vukovara 1991 u utakmici tijekom koje je Toplakova momčad ostavila jako dobar dojam.

S obzirom na ambicije uprave na čelu sa slavnima Josipom Šimunićem, Rudeš na Krimeju sigurno dolazi po bodove što je najava zanimljive utakmice.

Budući da Rudeš mora igrati na pobjedu ako želi uhvatiti priključak s vodećim klubovima, treneru Orijenta Alenu Šušniću priprema za utakmicu proteklog tjedna bila je donekle olakšana, pretpostavka je da momčad Orijenta u subotu neće igrati protiv momčad koja će na Krimeji stajati u niskom bloku.

Koliko je Orijent nemoćan, kada mora igrati na postavljene obrane najbolje se vidjelo u regionalnom derbiju na Kantridi u zadnjem kolu.

Puno je važnije da Orijent dobro stoji u obrani domaćim utakmicama, u 8. kolu Orijent igra već petu utakmicu na Krimeji, u četirima utakmicama na Krimeji primio je samo jedan pogodak i izgubio utakmicu (0:1) od Sesveta.

Nakon smjene Slobodana Grubora, momčad je u trima utakmicama zaredala pozitivnim rezultatima, ostvarila je dvije uzastopne domaće pobjede (Dugopolje 2:0, Dubrava 2:0), Alen Šušnić prvi poraz doživio je od Opatije na Kantridi.

Iako ima samo bod više na ljestvici, Rudeš je najteži protivnik na Krimeji na početku sezone što znači da će u subotnjoj utakmici prije svega do izražaja doći mentalitet stožernih igrača Orijenta.

Utakmice 8. kola Prve NL,
petak:
Sesvete - Opatija 1:1
subota (16):
Orijent - Rudeš
Vukovar 1991 - BSK
Zrinski - Dubrava
Dugopolje - Cibalia (15.30, MAXSport 1)
nedjelja:
Croatia - Jarun (15, MAXSport 1)