PRVA NL

Orijent i Solin podijelili bodove u derbiju začelja

Subota, 18. studenog 2023. 15:35 Napisao/la  Igor Vranić

Gosti su u prvom dijelu bolji dojam ostavili u organizaciji igre, Orijent  u drugom dijelu puno bolje stajao u središnjem bloku

Niko Gajzler (Orijent)
Niko Gajzler (Orijent)

Prva NL - 15. kolo

ORIJENT - SOLIN 1:1

Igralište na Krimeji. Gledatelja: 500

Sudac: Oliver Romić (Osijek) 7

Strijelci: 1:0 Faal (16), 1:1 Kaćunko (22)

Žuti kartoni: Bubnjar, Agić (Orijent), Karabatić (Solin)

ORIJENT: Mohorović 7, Švrljuga 6, Mulac 6, Agić 6, Mršić 6, Putnik 6, Valjan 5,5 (56 Črnko 6), Bubnjar 5,5 (71 Simičić -), Gajzler 6,5, Monjac 6, Faal 6 (80 Zrilić -)

SOLIN: Runje 6, Karabatić 6,5, Tomić 7, Dumančić 6,5, Hrgović 6 (84 Vučković -), Dadić 6, Borovički 6 (62 Klarić 6), Majdov 6 (62 Kapitanović 6), Kaćunko 6,5, Lovrencsics 6, Ouamri 6 (77 Vodanović -)

Orijent i Solin podijelili su bodove (1:1) u derbiju začelja na Krimeji, Slobodan Grubor osvojio je prvi bod na klupi Orijenta.

Gosti su u prvom dijelu ostavili bolji dojam u organizaciji igre, prije svega u otvaranju i zatvaranju, olakšavajuća okolnost bili su slobodni (među)prostori u široko razmaknutim linijama domaće momčadi, koja je u obrani pretežito stajala kao da se nudi.

Solin ipak nema takvu kvalitetu da bi uzeo ponuđeno u stalnim izmjenama napada.

Orijent je najopasniji bio nakon prekida (Gajzler 9, Faal 39), nekoliko puta uspjeli su domaćini stvoriti višak na desnom boku, tako se dogodio vodeći pogodak.

U 16. minuti brzo je momčad Orijenta sa svoje polovice izašla na nepostavljenu obranu gostiju, Gajzler je povukao kontru po desnoj strani, Bubnjar se probio do korner-linije, ubacio je u peterac, odbila se lopta od gostujućeg bloka idealno Faalu, koji je iz blizine zatresao mrežu - 1:0.

U 22. minuti Kaćunko je ostao sam dvadesetak metara od vratiju, imao je dovoljno vremena i prostora polako se namjestiti za udarac, lopta je završila let u desnom Mohorovićevom kutu - 1:1.

Budući da je Solin došao na Krimeju po bodove utakmica je bila zanimljiva za gledatelje.

U 43. minuti gosti nisu iskoristili najbolju priliku u prvom dijelu, Mohorović je odbio loptu Omuamriju na petercu, uspio je zalegli vratar Orijenta obraniti mrežu tako se napadač gostiju uhvatio za glavu u nevjerici.

Drugo poluvrijeme počelo je još boljom šansom za spomenutog napadača gostiju!

U 47. minuti Ouamri se po sredini kaznenog prostora pojavio ispred Mohorovića, koji je vrhunskim refleksom spriječio pogodak u situaciji jedan na jedan, kada vratari imaju malo šansi za uspjeh.

Odmah su gosti najavili da će u drugom dijelu igrati poduzetnije, nametnuli su se posjedom lopte, petnaestak minuta trajala je solinska demonstracija pas-igre bez završnice, Orijent je u drugom dijelu puno bolje stajao u središnjem bloku.

U istom razdoblju Orijent se dvaput konkretnije otvorio.

U 51. minuti Gajzler se neočekivano pojavio na prvoj vratnici nakon Monjčeva ubačaja sljeva, nije dobro zahvatio loptu.

U 54. minuti Monjac nije bio pri završnom udarcu na ulasku u kazneni prostor, kada je izmigoljio pažnji gostujućih stopera.

Nakon petnaestak minuta dignula se domaća momčad energetski, počeli su igrači Orijenta igrati agresivnije i brže, preuzeli su inicijativu, ali kroz pritisak nisu uspjeli uputiti izravni udarac prema vratima.

U 77. minuti pokretljivi Gajzler bio je najbliži pogotku, kada je uklizao po sredini kaznenog prostora nakon Simčićeva pasa zdesna.

Oslobodili su se gosti pritiska zadnjih desetak minuta, opet je postalo prometno oko Mohorovića.

Bivši igrač Hajduka Lovrencsics na desnom boku djelovao je najaktivnije, pohvalno za riječku obranu glasi podatak da vratar Orijenta nije imao posla.

Utakmice 15. kola Prve NL,
petak:

Cibalia - Vukovar 1991 0:1
Sesvete - Jarun 2:1
subota:
Orijent - Solin 1:1
Dugopolje - Dubrava 1:2
nedjelja:
Croatia - BSK (13.30)
Zrinski - Šibenik (13.30, MAXSport 1)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.