Sudac u Vinjanima Donjima nakon utakmice napao igrača, intervenirala i policija

Nedjelja, 02. travnja 2023. 22:58 Napisao/la  SC
Sudac u Vinjanima Donjima nakon utakmice napao igrača, intervenirala i policija

Nezapamćeni skandal obilježio je utakmicu Prve županijske lige Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije, odnosno dvoboj Vinjana i Jadrana iz Kaštel Sućurca.

U utakmici koja je završila uvjerljivom pobjedom gostiju (4:0), skandal je izazvao drugi pomoćni sudac Toma Galić, koji je po okončanju susreta u tunelu glavom udario igrača Vinjana Petra Ašanina.

Delagat Ante Ujević o nesvakidašnjem incidentu u zapisniku je zapisao:

„… Ponašanje malobrojnog gledateljstva fer i sportsko. Utakmica zasuženo završila visokom pobjedom gostiju. Po završetku utakmice prilikom izlaska s terena gosti su mirno napostili teren dok je glavni sudac sa svojim pomoćnikom izlazio s terena, drugi pomoćni sudac Toma Galić je prilikom kretanja put svlačionice glavom udario igrača domaćih br. 14, te nije odustajao i nije se smirivao, bio je isprovociran., igrači domaćih su poletili prema sucu, ali su ostali igrači i predstavnici domaćina spriječili daljnji incident. Netom poslije je intervenirala policija. Prijem i ispraćaj gostiju fer i korektan. Sudačk trojka mirno napustila igralište u Vinjanima Donjim. O suđenju naknadno u kontroli.“