AEK: Michalisa su ubili profesionalni ubojice, organizirani kriminalci koji su stigli Zagreba

Utorak, 08. kolovoza 2023. 18:32 Napisao/la  SC

AEK na službenoj stranici objavio  priopćenje nakon ubojstva njihova navijača, igrači grčkog kluba odali počast svom navijaču

Igrači AEK-a odali počast ubijenom navijaču
Igrači AEK-a odali počast ubijenom navijaču Foto: AEK/Facebook

Nogometni klub AEK na službenoj stranici objavio je sljedeće priopćenje:

- Michalisova obitelj tuguje zbog preranog gubitka djeteta. Obitelj AEK-a tuguje za tragičnim gubitkom dragog člana, mladog čovjeka. Ubili su ga profesionalni ubojice, organizirani kriminalci koji su prešli zemlju i iz Zagreba stigli u Novu Filadelfiju. Ovdje su se pridružili svojim grčkim kriminalnim suučesnicima s jedinom svrhom ubijanja.

Gubitak Michalisa nas je uništio. Ne možemo vjerovati da smo ga na ovaj način izgubili, zbog hrvatskih zločinaca i njihovih grčkih pomagača. Michalis je brutalno ubijen, a ima i male djece koja su teško ozlijeđena, čak i u kritičnom stanju. Zločinci koji su ubili Michalisa moraju se odmah identificirati i skupo platiti za svoju brutalnost. Počinitelji i njihovi pomagači, Hrvati i Grci. Nećemo stati, nećemo prestati to slijediti. Zato zahtijevamo hitno rasvjetljavanje slučaja i izvršenje svih odgovornosti, kaznenih i građanskih. Nezamisliva je i pomisao na moguće zataškavanje zločina počinjenog nad grčkim državljanima.

Također je jasno da postoje konkretne odgovornosti za zločinački nerad koji je postojao i odigrao odlučujuću ulogu u ovom zločinu. Predvidjeli smo sve što se dogodilo i sve naše relevantne informacije, uključujući i video materijal, satima ranije dali smo na uvid nadležnim tijelima. To što danas ne žalimo za brojnijim žrtvama isključivo je zasluga hitne intervencije osiguranja stadiona i običnih građana.

Na kraju se okrećemo našim navijačima. Mi smo jedno s vama u žalosti i slomljenom srcu za Michalisom i načinom na koji je izgubljen. No potrebna je smirenost, suzdržanost i poštovanje uspomene na heroja Michalisa. Posvetimo se svi isključivo borbi za privođenje krivaca pravdi. AEK će u tome biti protagonist. Nadamo se i vjerujemo da nas više neće ostaviti same, stoji u priopćenju kluba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.