PODCAST Mate Bilić: Mislim da bi se sustav trebao malo podrediti Kramariću

Utorak, 06. listopada 2020. 00:09 Napisao/la  SC
Mate Bilić
Mate Bilić

Gost u podcastu bio je bivši hrvatski reprezentativac, član Sportinga iz Gijona, bečkoga Rapida i još mnogih klubova, Mate Bilić.

SPORTKLUB: Prebacimo se na temu hrvatske nogometne reprezentacije. Nije to bilo bajno na početku Lige nacija, može li to bolje?

BILIĆ: Može i mora bolje, ali moramo malo spustiti ljestvicu jer realno nismo na niovu najjačih europskih reprezentacija. Ono što jako moramo popraviti je igra u obrani jer nije dobro da primimo osam pogodaka u dvije utakmice. Siguran sam da će biti bolje sada kada će igrati Luka Modrić, ali isto tako moramo znati što će biti kada on više neće igrati za reprezentaciju. Što se tiče Lige nacija i floskula da to natjecanje nije bitno po meni uopće nije istina. Igra se s najvećim reprezentacija, zarađuje se novac i jako je bitno.

SPORTKLUB: Izbornik Dalić, što kažeš za njega?

BILIĆ: Mislim da je dobro stao na loptu nakon ova dva teška poraza. Na njemu je da iz svakog igrača izvuče najbolje i da razazna tko u datom trenutku treba biti na terenu. Što se tiče njegovog odnosa s igračima moram ga tu pohvaliti jer je uvijek neke nesuglasice rješavao vrlo mirno i bez nekih prepucavanja preko medija. Međutim, mora posložiti neke stvari i to ćemo vidjeti kroz ove tri utakmice. Znamo da je malo 'bocnuo' Petkovića jer nije bio spreman za te dvije utakmice, ali vjerujem da će sada svi igrači na pravom nivou.

SPORTKLUB: Da ne pričamo samo o problemima, 'ajmo malo o lijepim stvarima. Andrej Kramarić igra odlično u klubu, ali u reprezentaciji baš i ne. Je li on s obzirom na formu u klubu zaslužio da se sustav malo podesi prema njemu jer nemamo igrača koji je u takvoj formi?

BILIĆ: Mislim da bi svaki igrač u Europi htio biti u formi kao on, zabija kao na traci. Ova situacija me podsjeća na onu s Ćirom Blaževićem i Alenom Bokšićem. Često je bio osporavan, ali je uvijek u bitnim utakmicama odigrao dobro. Mislim da bi se trebalo podrediti malo sustav Kramariću, zašto ne bi igrao zajedno s Petkovićem, jer nama treba da Kramarić produlji dobru formu na sljedeće tri utakmice.

PODCAST POGLEDAJTE OVDJE