Marca Leyenda: Luka Modrić ušao u društvo najvećih sportaša na svijetu

Srijeda, 18. svibnja 2022. 20:22 Napisao/la  SC
Marca Leyenda: Luka Modrić ušao u društvo najvećih sportaša na svijetu

Luka Modrić dobio je laskavo priznanje, Marca je hrvatskom nogometašu urušila nagradu Marca Leyenda koju ugledni španjolski list dodjeljuje najboljim svjetskim sportašima.

Modrić je time ušao u društvo 66 velikih sportaša, počevši od Michaela Jordana, prvoga dobitnika nagrade 1997. godine, do Pelea, Induraina, Kasparova, Tombe, Samprasa, Cruyffa, Maradone, Di Stéfana, Lewisa, Alija, Laude, Spitza, Bubke, Federera, Nadala, Messija, Nazarija i Cristiana Ronalda,...

Nagrada koja se dodijeljuje za sportske podvige i vrijednosti pripala je pravom sportašu, napisala je Marca.

- Čast je primiti ovu nagradu. Želim zahvaliti Marci na priznanju, Real Madridu i njegovim navijačima na podršci. Od prvog trenutka osjetio sam da me vole. Čak i rivali jer sam uvijek osjećao poštovanje prema svima, rekao je Modrić.

Modrića je na ulasku u dvoranu dočekalo 16 djece odjeveno u majice Real Madrida i hrvatske reprezentacije kako bi mu napravili špalir.

Prije svečanosti Modrić je dobio poruku njegova uzora Zvonimira Bobana koji zbog finala Europske lige nije mogao doći u Madrid.

- Postati legenda Marce, što je tako vrijedna nagrada, malo njih doživi. To ostavlja važnost u cijelom nogometnom i sportskom životu. Marca je mitska svjetska novina, ne samo španjolska, kao što je i Luka, također svjetski. U svemu što čini, na terenu i izvan njega. Mi Hrvati smo tako ponosni što te imamo. Pozdravljam te i puno ti čestitam. Puno sreće u finalu Lige prvaka, rekao je Boban.

Uz gradonačelnika Madrida Joséa Luisa Almeide nazočni su bili Michel, Alfonso i Peđa Mijatović...