Dinamo osvojio Kup u neizvjesnoj završnici, Kelava obranio kazneni udarac

Srijeda, 09. svibnja 2012. 19:56 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica finala Kupa: Dinamo - Osijek 3:1

Uzvratna utakmica finala Kupa

DINAMO – OSIJEK 3:1

Stadion na Maksimiru. Gledatelja: 8.000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelac: 1:0 Kovačić (51), 2:0 Beqiraj (63), 2:1 Vrsaljko (69, ag), 3:1 Ibanez (90+1)

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić, Callelo, Badelj, Leko, Kovačić (65 Pokrivač), Sammir (79 Ibanez), Beqiraj

Osijek: Vargić, Vrgoč, Smoje, Kurtović (65 Pušić), Jugović, Lukačević, Kvržić (80 Petrović), Ibriks, Maglica, Lešković, Šorša (65 Miličević)

Nogometaši Dinama osvojili su dvostruku krunu pobjedom (3:1) protiv Osijeka u uzvratnoj utakmici finala Kupa. Prva utakmica odigrana u Gradskom vrtu prije tjedan dana završila je bez pogodaka.

U prvom poluvremenu Dinamo nije uspio prividnu terensku nadmoć, što je pred početak drugoga dijela zagolicalo maštu navijača Osijeka. Kratko su maštali, do 51. minute kada Kovačić preciznim udarcem trese mrežu Osijeka – 1:0. U 63. minuti počelo je mirisati na još jednu Dinamovu rutinsku pobjedu lišenu uzbuđenja, Leko je ubaci loptu koju Beqiraj glavom šalje u mrežu – 2:0.

Nakon očekivanih izmjena gostujućeg trenera Stanka Mršića, Osječani su zaigrali otvorenije što im se brzo isplatilo. U 69. minuti Vrsaljko je nespretno reagirao i udarcem glave postigao pogodak za goste – 2:1. Od toga trenutka osječki navijači ponovo su stekli pravo na nadu da Dinamo ipak nije nedodirljiv, izjednačenje bi značilo da Kup odlazi u Osijek.

Uslijedile su uzbudljive nogometne minute, osječki nogometaši krenuli su otvoreno po pogodak. Dinamo se našao u neočekivanoj situaciji da mora braniti vodstvo, vratar Kleava nekoliko je puta bio na ozbiljnoj kušnji.

U 85. minuti Osijek je propustio povijesnu priliku. Tonel je prekršajem zaustavio Maglicu, a sudac Bebek pokazao na bijelu točku. Kelava je pročitao Lukačevićevu namjeru i obranio kazneni udarac, natrčao je Maglica, ali je Kelava još jednom obranio i Dinamu osigurao Kup.

Kao to biva kada se ne iskoriste šanse, Ibanez je u sudačkoj nadoknadi pogodio za 3:1 čime je nestala zadnja nada gostiju.

Fotogalerija: Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.