Nogometaši Splita minimalno poraženi u ogledu sa Zenitom, Hajduk u srijedu protiv Red Bulla

Utorak, 29. siječnja 2013. 18:30 Napisao/la  I. J.

Prijateljska utakmica: RNK Split - Zenit 0:1. Jedini pogodak na utakmici postigao je Fajzulin u 69. minuti

RNK SPLIT – ZENIT 0:1

Prijateljska utakmica: RNK SPlit - Zenit 0:1 (0:0). Strijelac: 0:1 Fajzulin (69').

SPLIT: Zagorac (od 46' Vuković), Marčić (od 83' Galović), Križanac, Glumac, Glavina (od 83' Baraban), Radotić, Paracki, Fuček (od 64' Belle ), Zeba (od 83' Kvesić), Rebić (od 70' Hrgović), Vojnović (od 57' Bagarić).

ZENIT: Malafeev (od 46' Zeranov), Anjukov, Lombaerts (od 46' Rebenko), Alaves  (od 46' Hubolan), Luković (od 46' Ivanov), Denisov, Witsel (od 46' Žirjanov), Širokov, Bistrov (od 46' Fajzulov), Bkharov, Hulk.

Nogometaši Splita minimalno su poraženi od Zenita u prijateljskom susretu u kojem je trener Zenita Luciano Spalletti na travnjak izveo najjači sastav. Zenit je triput osvajao naslov prvaka Rusije, a od 2005. do 2011. godine boje kluba branio je kapetan Splita Ivica Križanac koji je sakupio točno 100 nastupa u Zenitovom dresu.

{jb_blackbox-right}Hajduk u srijedu protiv Red Bulla
Posljednju pripremnu utakmicu Hajduk će u srijedu odigrati protiv Red Bulla Salzburga od 14 sati po srednjeeuropskom vremenu. U posljednjih 20 godina momčad iz Salzburga sedam puta je bila prvak Austrije i trenutno drži drugo mjesto u prvenstvu.{/jb_blackbox-right}

Što se tiče utakmice već u sedmoj minuti priprijetili su gosti preko Širokova, no Križanac je otklonio opasnost. Najbolju je priliku propustio Rebić koji je u 30. minuti pobjegao obrani Zenita, pucao je s desetak metara preko gola. U završnici prvog dijela Fuček je pokušao udarcem sa 17-18 metara, ali lopta je završila pored vratiju Malafeeva.

Na početku drugog dijela susreta Vuković, koji je na poluvremenu na vratima zamijenio Zagorca, obranio je udarac Hulka koji je pucao s osam metara. Stopostotnu priliku propustio je Bagarić kojega je idealno uposlio Marčić. Napadač Splita neometan je s desetak metara pucao preko gola. Zenit je u vodstvo došao u 69. minuti. Hulk je prevario dvojicu obrambenih igrača "crvenih" uposlio je slobodnog Fajzulina kojem nije bilo teško iz blizine poslati loptu u mrežu. Gosti su od 80. minute igrali s igračem manje jer je zbog drugog žutog kartona travnjak morao napustiti Ivanov, no Splićani nisu iskoristili brojčanu prednost na terenu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.