INTER - ORIJENT 1919 Damir Milinović: Rekao sam igračima da moramo pronaći novu energiju da bismo ponovo izgledali kao momčad

Srijeda, 16. rujna 2020. 10:09 Napisao  I. V.

Nije Inter momčad na kojoj se možemo vaditi, rekao sam dečkima nakon utakmice protiv Međimurja da se na muci poznaju junaci, kaže trener Orijenta 1919

Mateo Monjac (Orijena 1919)
Mateo Monjac (Orijena 1919)

Nogometaši Orijenta 1919 večeras igraju u Zaprešiću, utakmica 5. kola protiv Intera igra se pod refletorima od 19 sati.

Donedavni prvoligaš odmah na početku sezone dokazao je da se odmah želi vratiti u prvu ligu, Inter se nakon 4 kola kola nalazi pri vrhu ljestvice:

Orijent 1919 u Zaprešić dolazi opterećen dvama uzastopnim porazima:

- Nije Inter momčad na kojoj se možemo vaditi, rekao sam dečkima nakon utakmice protiv Međimurja da se na muci poznaju junaci. Moraju biti puno agresivniji nego što su bili u subotu, i dalje vjerujem u njihove mogućnosti, imaju kvalitetu koju moraju pokazati na terenu. Uzalud priče ako se na terenu ništa ne vidi. Večeras će uvjeti za igru biti odlični, dobar teren, neće biti vruće, igramo protiv prvoligaške momčadi, trebamo se probati nadigravati i pokušati ostvariti pozitivan rezutat. Nakon večerašnje utakmice igramo dvije utakmice kod kuće u kojim možemo uhvatiti prikjučak. Očekujem dobru reakciju igrača, koji su svjesni da u subotu nismo trebali izgubiti. Ne smijemo potonuti, ne bi bio ugodno doživjeti treći poraz zaredom, ali to se događa i velikim klubovima. Puno razgovaramo, svjesni su igrači da moraju biti agresivniji, kaže trener Damir Milinović.

Ova momčad nije navikla na negativne serije:

- Moramo uzeti u obzir da je ova momčad već četiri mjeseca u drilu, do kraja polusezone bit će čak osam mjeseci u natjecateljskom ritmu. Emotivno su se dosta ispraznili nakon kvalifikacija za prvu ligu, rekao sam igračima da moramo pronaći novu energiju da bismo ponovo izgledali kao momčad. Mislim da oni to mogu, tek smo na početku sezone, treba nam jedan pozitivan rezulat da uhvatimo ritam, naglašava Milinović koji najavljuje promjene u pristupu i nastupu:

- Bit će nekoliko promjena da bih mogao odmoriti neke igrače za nedjelju, igramo u jakom ritmu, nemamo veliki fond igrača. Normalno da ćemo igrati malo opreznije, pokušat ćemo stati čvršće otraga, ali primarni cilj je da postignemo pogodak, moramo biti ambicioznii perme naprijed da bismo ostvarili pozitivan rezultat, zaključuje Milinović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.