RIJEKA - SLAVEN BELUPO Zoran Zekić: Rijeka ima osvjedočenog majstora Drmića, Pavičić je bio moja tiha patnja dok sam bio trener Osijeka, Murić protiv Hajduka nije igrao ni sekunde...

Subota, 05. ožujka 2022. 09:58 Napisao/la  SC

Sve upućuje da će se na Rujevici u subotu igrati još jedna atraktivna utakmica za razliku od utakmice u srijedu, kada Rijeka u kupu igra protiv Osijeka

Domagoj Pavičić (Rijeka)
Domagoj Pavičić (Rijeka) Foto: HNK Rijeka

 Rijeka danas (17.05) na Rujevici igra protiv Slavena Belupa, trener Goran Tomić utakmicu je obilježio kao prekretnicom u nastavku sezone.

Rijeka utakmicu protiv Slavena Belupa igra nakon pobjede protv Hajduka kojom se vratila u borbu za titulu prvaka i prije utakmice polufinala kupa protiv Osijeka, koji je u petak kiksao (1:1) u Kranjčevićevoj nakon pobjede protiv Dinama.

U borbi za trofeje kvalitetu treba potvrđivati u svakoj utakmici, Rijeka je ove sezone dvaput pobijedila Slaven Belupo istim rezultatom (2:1) u utakmicama koje su bile neizvjesne.

- Odigrali smo na početku sezone jako dobru utakmicu na Rujevici, nažalost nismo dobru igru potvrdili bodovima. Rijeka je u još boljoj formi nego što je bila tada, mislim da smo se i mi dignuli, da smo se promijenili. Očekujem pravu utakmicu, očekujem da budemo pravi suparnik. Napravili smo dobru analizu kao prije svake utakmice, ali na kraju sve ovisi o prezentaciji igrača. Radujemo se utakmici na Rujevici, nadam se da ćemo igrati pred velikim brojem ljudi i da ćemi biti dobar protivnik, kaže trener Slavena Belupa Zoran Zekić.

Nekadašnji igrač Rijeke radi jako dobar posao u Koprivnici:

- Meni najveći optimizam pred utakmicu potiče način na koji igramo. Prije nego što smo osvojenim bodovima počeli potvrđivati dobru igru, odigrali smo nekoliko jako dobrih utakmica, ali nije nas išlo. Dosta dobro izgledamo iako stalno imamo manjih problema, nekoliko se igrača afirmiralo kroz zajednički rad. Tražimo igrače prema određenim karakteristikama, želimo igrati što je moguće brže, okomitije i agresivnije, naglašava Zekić.

U zadnjih 12 utakmica Slaven Belupo je ostvario 7 pobjeda, ove godine u 5 utakmica pobijedio (1:0) je Osijek u Gradskom vrtu, doživio je samo poraz (1:3) od Hajduka na Poljudu:

- Naša su sjećanja s Poljuda još svježa, nismo prošli najbolje dok je Rijeka nadigrala Hajduk u svim segmentima igre, bili su jako agresivni u sredini terena. Imaju osvjedočenog majstora Drmića, Pavičić je bio moja tiha patnja dok sam bio trener Osijeka, Murić protiv Hajduka nije igrao ni sekunde, a jedan je od njihovih najpotentnijih igrača prema naprijed. Imaju kvalitetu, odlično su vođeni, to su sve stvari na kojemo moramo paziti. Želim da igramo nogomet koji igramo u zadnjem razdoblju i da uživamo u tome. U nogometu se uživa i kada patiš, i kada igraš obranu, i kada trčiš u kontru i kada se braniš u prekidima... Mislim da su moji igrači na takvom nivou da zaista mogu uživati. Motiv treba tražiti ujutro kada se probudiš. Ako ga nemaš, već si u problemu. Mi smo profesionalci, polazimo od toga da svi uživamo u ovom poslu, nikome od nas nogomet nije posao nego poziv što je najveći motiv, zaključio je Zekić.

Rijeka je ove godine dvije domaće utakmice protiv objektivno slabijih momčadi (Lokomotiva 3:2, Šibenik 4:2) pobijedila relativno lako s obzirom da je u prvom dijelu sezone momčad imala problema u utakmicama na postavljene obrane, dvaput je kiksala na Rujevici (Gorica 1:2, Lokomotiva 1:2) na sličan način.

Goran Tomić vjerojatno će ostati dosljedan svojim pogledima na nogomet, Rijeka će protiv Slavena Belupa igrati  drugačije nego protiv Hajduka, Tomićev nogomet za pogodak više podrazumjeva rizike i uzbuđenja, glavni igrači Rijeke u dobrom su tonusu.

Sve upućuje da će se na Rujevici u subotu igrati još jedna atraktivna utakmica za razliku od utakmice u srijedu, kada Rijeka u kupu igra protiv Osijeka.

Tablice omogućuje Sofascore