Zlatko Vujović: Teško će se Rijeka izvući iz blata, u Hajduku kao da se ništa ne događa

Nedjelja, 04. rujna 2022. 11:09 Napisao/la  T. B.
Zlatko Vujović
Zlatko Vujović Foto: HNK Hajduk

Jedna od hajdukovih legendi Zlatko Vujović prati zbivanja u HNL-u, bez dlake na jeziku kaže što misli.

Popričali smo s njim o četiri kluba koji su se minule sezone borili za trofeje, Rijeka je trenutno na dnu talbice:

- Teško će se Rijeka izvući iz blata u koje je upala. Tijekom ljetnog prijelaznog roka ostali su bez nekolicine važnih igrača, Drmića, Pavičića, Velkovskog, Smolčića, Murića i trenera Tomića. Čelnici kluba snose veliki dio krivice za trenutno stanje, dugo su oklijevali s izborom novog trenera i kada su ga pronašli u Tadiću još brže su ga smjenili. Postavili su Budicina koji javno kaže poslije utakmice da ne zna hoće li sutra biti na klupi. Doveli su mnogo igrača, bojim da im to neće puno pomoći, jer nemaju kvalitetu. Tko god postane trener Rijeke čeka ga ustinu težak posao. Očigledno je da su Riječani u dubokoj krizi vođenja kluba što se odražava na stanje na travnjaku, smatra Vujović.

U Osijeku čini se situacija nije ništa bolja:

- Bilo je pitanje vremena kada će čelnici kluba smjeniti trenera Nenada Bjelicu. Na kraju minulog prvenstva došlo je do medijskog prepucavanja sada već bivšeg trenera i čelnika kluba. Možda je malo čudan tajming odlaska, Bjelica je smijenjen nakon pobjede nad Hajdukom. Novog trenera čeka težak posao, mnogo su novaca Mađari uložili, a rezultatskog uspjeha nema, ističe Vujović.

Hajduk je doživio pet poraza u šest utakmica:

- Prije bi navijači nakon jednog poraza vikali: Uprava odlazi, uprava odlazi... i tražili bi smjenu trenera. Sada kao da se ništa nije dogodilo. Čelnici kluba u više od godine dana doveli su 19, 20 novih igrača. Osim 3, 4 igrača koji po kvaliteti mogu nositi bijeli dres, drugi to ne zaslužuju. Nagomilali su puno igrača, svi su predobro plaćeni za ono što pružaju. Gledam te igrače u dvije utakmice s Villarrealom, oni su se prestrašili prije tih ogleda. Kada je moja generacija u kojoj su bili Gudelj, Pudar, brat Zoran, igrala u Kupu prvaka protiv HSV-a, mi se nismo bojali iako su oni bili puno kvalitetniji, da spomenem da su za njih igrali Buljan, Kaltz, Hrubesch, Keegan... Nismo ih se bojali, jer smo bili spremni. Nesretno smo ispali. Hajduk nije imao spremnih i kvalitetnih igrača koji bi se suprostavili Španjolcima, smatra Vujović.

Dinamo igra u skupini Lige prvaka protiv Chelsea, Milana, Salzburga:

- Trener Čačić na raspolaganju ima igrački puno slabiju momčad nego njegovi prethodnici. Unatoč tome niti jednoj momčadi neće biti lako u Maksimiru. U domaćem prvenstvu teško da će se Dinamu netko moći ozbiljnije suprostaviti, zaključuje Vujović.

Tablice omogućuje Sofascore