Željko Kopić: Rijeka je kiksala protiv momčadi protiv kojih nije smjela, ali svi smo gubili bodove

Subota, 09. travnja 2022. 14:59 Napisao/la  SC

Idemo u Rijeku s 10 bodova iz zadnje četiri utakmice, bez primljenog gola. Tri pobjede i onaj remi s Poljuda, najavljuje trener Dinama

Željko Kopić
Željko Kopić

Dinamo u nedjelju (20) igra na Rujevici, Rijeka mora pobijediti ako se želi aktivno boriti za titulu prvaka do kraja sezone.

Ako Dinamo pobjedi, Rijeka praktično otpada iz utrke:

- Tri boda mogu usmjeriti sezonu! Rijeka je kiksala protiv momčadi protiv kojih nije smjela, ali svi smo izgubili neke bodove na koje smo računali. Bitna je ovo utakmica, ali imamo još poslije sedam utakmica i, kažem, svaka je važna. Rijeka je kvalitetna momčad, kvalitetno vođena, kompetitivna, posebno na Rujevici. Svaka utakmica nosi tri boda, imamo još osam susreta do kraja i želimo u svakoj doći do bodova. Energija je dobra, zadovoljan sam kako momčad radi, kad to osjetiš, onda možeš i kao trener tu energiju dalje kanalizirati. Igračima nije potreban nikakav dodatan motiv, po svemu što sam zadnjih dana vidio na treningu, igrači su svjesni važnosti utakmice, dovoljn motivirani za to što nas čeka. Idemo u Rijeku s 10 bodova iz zadnje četiri utakmice, bez primljenog gola. Tri pobjede i onaj remi s Poljuda. Bit će utakmica visokog intenziteta, utakmica u kojoj moraš biti defanzivno čvrst, ali i napadački opasan da dođeš do kvalitetnog rezultata, kazao je trener Dinama Željko Kopić.

Dinamo ne igra psoebno dobro:

- Svjestan sam toga, moramo biti momčad koja prati i nameće trendove, jer mi smo Dinamo. Ne bježim od toga da nisam sasvim zadovoljan kako izgledamo. Imamo posjed lopte, dolazimo u treću trećinu, imamo i dovoljan broj prilika, ali ne zabijamo koliko bismo htjeli. Radimo na tome i očekujem da ćemo biti bolji u idućim utakmicama. Prije one utakmice s Rijekom na startu drugog dijela sezone bili smo u optimalnom stanju, sve smo dobro analizirali i pobijedili smo 2:0. Ali u tri utakmice smo dobili smo od Rijeke prije toga devet golova. Dakle, nije to samo tako, doći i pobijediti Rijeku. Točno je da imamo dosta igrača koji su odigrali puno velikih utakmica, u HNL-u i Europi, reprezentacijama, ali moramo biti na najvišoj razini i to iskustvo pokazati na terenu, svi zajedno, to je jedino mjerilo, smatra Kopić.

Zanimljivo, Goran Tomić nikada nije pobijedio Kopića:

- O Goranu imam visoko mišljenje na ljudskoj i trenerskoj razini. Kvalitetan je trener, dokazao je to u svim utakmicama, poštujem ga. Nadam se da će biti visoki naboj utakmice, ali i da će ona biti maksimalno korektna, a o Goranu sve najbolje, zaključio je Kopić.

Tablice omogućuje Sofascore