Prva HNL: Teklić srušio Šibenik na Šubićevcu, Tramezzani mandat započeo pobjedom

Petak, 22. siječnja 2021. 19:51 Napisao/la  SC

U 61. minuti Tonio Teklić je vješto pospremio jedan odbijanac u mrežu domaćina i donio pobjedu Hajduku. Caktaš u drugoj minuti sudačke nadoknade promašio penal

Slavlje nogometaša Hajduka na Šubićevcu
Slavlje nogometaša Hajduka na Šubićevcu

Paolo Tramezzani, talijanski stručnjak na klupi Hajduka, svoju je splitsku epizodu započeo pobjedom.

U utakmici 17. kola Prve HNL Hajduk je u Dalmatinskom derbiju na Šubićevcu svladao Šibenik 0:1 pogotkom Teklića iz 61. minute.

Da u 29. minuti Mijo Caktaš nije zatresao vratnicu nakon slobodnog udarca iz prvih 45 minuta utakmice na Šubićevcu ništa vrijedno spomena ne bi se dalo izdvojiti.

Doduše, možda u kategoriju prilike spada i pokušaj Diamantakosa u završnici prvog dijela, ali je iskosa tukao ravno u vratara Labrovića, a na odbijenu loptu natrčao je Teklić i lansirao je visoko iznad domaćih vrata.

Nogometaši Hajduka možda jesu imali terensku inicijativu u prvom dijelu, ali nisu imali ideju kako ugroziti domaćeg vratara.

Drugo poluvrijeme ipak je bilo bitno sadržajnije.

Domaćini su prvu pravu prigodu uspjeli iskreirati u 52. minuti utakmice, Ampem je lijepo ubacio, Sahiti, igrač Hajduka na posudbi na Šubićevcu, loptu je uspio primiriti i onda tukao škaricama.

No, Lovre Kalinić, povratnik u Hajdukovu momčad, bio je spreman i odličnom je reakcijom obranio taj udarac.

U 61. minuti Splićani su ipak uspjeli svladati vratara Labrovića.

Slobodan udarac iskosa s lijeve strane izveo je Atanasov, odlično je tukao, Labrović je taj udarac uspio obraniti, ali zbog toga nije pravovremeno stigao zatvoriti natrčalog Teklića, koji je odbijenu loptu vješto pospremiti u mrežu.

 U 74. minuti domaćini su imali prigodu poravnati, Alimi je lijepim pasom pronašao Kvesića koji je utrčao iza leđa Hajdukovih braniča, ali je njegov udarac bio neprecizan.

U 79. minuti tukao je Bulat, ali ravno u Kalinića.

U 80. minuti udarac je okušao Atanasov, ali je na drugoj strani i Labrović bio spreman.

U 92. minuti Nayir je izborio najstrožu kaznu, ali je Caktašev udarac obranio Labrović.

ŠIBENIK: Labrović, Mesa, Bilić, Schildenfeld, Pajić (81 Martin), Bulat, Ćurić (69 Alimi), Kvesić (83 Todoroski), Ampem (83 Laća), Jurić, Sahiti (69 Rak).

HAJDUK: Kalinić, Čolina, Simić, Vušković, Todorović, Jurić, Atanasov, Gyurco (74 Jairo), Caktaš, Teklić (82 Nayir), Diamantakos (66 Jakoliš).

Šibenik – Hajduk 0:1 (Teklić 61)

Tablice omogućuje Sofascore