DERBI NA RUJEVICI Svima je jasno kako Osijek igra ove sezone, ishod današnje utakmice više ovisi od Gorana Tomića nego od Nenada Bjelice

Srijeda, 08. prosinca 2021. 08:48 Napisao/la  Igor Vranić

Nenad Bjelica unaprijed najavio da se na Rujevici ne dolazi nadigravati nego igrati na rezultat

Petar Bočkaj i Robert Murić na Rujevici
Petar Bočkaj i Robert Murić na Rujevici

Rijeka i Osijek danas (17) na Rujevici igraju utakmicu koja izravno određuje poredak na vrhu ljestvice u prvom dijelu sezone.

Dvije vodeće momčadi danas igraju zaostalu utakmicu 14. kola dva kola prije kraja prvoga dijela, evo rasporeda vodećih momčadi:

19. kolo
Rijeka - Gorica
Osijek - Šibenika
Lokomotiva - Hajduk

20. kolo
Rijeka - Istra 1961
Hajduk - Osijek

Rijeka je najveći favorit za osvajanje titule jesenskog prvaka ispred Osijeka i Hajduka, Dinamo u ovom razdoblju godine nikada nije bio slabije plasiran otkada se od sezone 13/14 igra Liga 10.

Osim rezultatom, momčadi Rijeke i Osijeka danas su opterećene neuvjerljivim izdanjima u zadnjim utakmicama.

Rijeka opet igra na Rujevici nakon dva uzastopna poraza (Lokomotiva 1:2, Hajduk 2:3), koji su se mogli izbjeći drugačijim pristupom, riječka momčad obje utakmice na Rujevici nije izgubila zato što su protivnici igrali bolje nego pametnije.

Osijek dolazi na Rujevicu nakon remija (1:1) u Velikoj Gorici i kup-utakmice protiv Slavena Belupa u kojima je bio uočljiv pad tonusa bitnih igrača.

Zbog nešto labilnijega mentalnog stanja i važnosti rezultata, danas bi realno bilo očekivati opreznu i kalkulantsku utakmicu da na klupi Rijeke ne sjedi Goran Tomić.

Nenad Bjelica unaprijed je najavio da se na Rujevici ne dolazi nadigravati nego igrati na rezultat, utakmica protiv Hajduka pokazala je da Tomić ne može kontrolirati svoje napadačke nagone ni kada je izvjesno da zbog toga može doživjeti poraz.

Danas se na Rujevici igra derbi kojega mogu odlučiti nekontrolirane sitnice, ali ishod utakmice ipak više ovisi od Tomića nego od Bjelice.

Svima je jasno kako Osijek igra ove sezone, preostaje vidjeti kako će Tomić igrati utakmicu u kojoj dva kola prije kraja prvoga dijela sezone praktično može osigurati titulu jesenskog prvaka.

Tablice omogućuje Sofascore