Sporni trenutak: Tko je sucu Joviću dojavio da je Mierez ranije utrčao u kazneni prostor?!

Nedjelja, 19. prosinca 2021. 18:37 Napisao/la  Igor Vranić

Igrači Osijeka već su proslavili pogodak kada ih je Fran Jović vratio u kazneni prostor. Budući da se VAR nije smio uključiti, postavlja se pitanje kako je Jović poništio pogodak 

Fran  Jović
Fran Jović

 Sudac Fran Jović opravdao je poništio pogodak Osijeka iz kaznenog udarca zbog toga, jer je jedan igrač (Mierez) utrčao u kazneni prostor prije nego što je Bohar izveo kazneni udarac!

Diskutabilan je način na koji je Jović poništio pogodak!

Jović nije poništio pogodak odmah nakon što je Bohar izveo udarac što znači da nije pravodobno vidio da je igrač Osijeka (Mierez) utrčao u kazneni prostor.

Igrači Osijeka već su se odmorili od slavlja prije nego što je Jović sve igrače s centra vratio u kazneni prostor zbog toga da Bohar ponovo izvede kazneni udarac.

Budući da se VAR nije smio uključiti u ovakvoj situaciji, postavlja se opravdano pitanje kako je Jović poništio pogodak s tolikim vremenskim odmakom.

Pomoćni sudac smije upozoriti suca na previd, ali kod izvođenja kaznenih udaraca pomoćnik stoji na korner-liniji i nije zadužen pratiti kretanje igrača nego vratara.

Ako je pomoćnik vidio igrača Osijeka (Mierez) kako ranije utrčava u kazneni prostor, zašto nije ranije javio glavnom sucu?

Očito je da ni jedan sudac na terenu ništa sumnjivo nije vidio!

Na televizijskom snimku vidi se kako se Jović znakovito uhvatio za slušalicu prije nego što je poništio pogodak.

Na liniji je mogao biti jedino s pomoćnicima i VAR-sobom!

Tablice omogućuje Sofascore