Španjolac Gonzalo Garcia preuzima momčad Istre 1961

Petak, 11. lipnja 2021. 13:44 Napisao/la  SC

Gonzalo Garcia prošao je omladinski pogon Real Madrida, igrao za mlade španjolske vrste, a jedini trenerski posao do sada imao je na klupi nizozemskog Twentea pretprošle sezone

Gonzalo Manuel Garcia Garcia
Gonzalo Manuel Garcia Garcia

Španjolac Gonzalo Manuel Garcia Garcia novi je trener Istre 1961!

Nakon Danijela Jumića Istra 1961 dobila je španjolskog trenera, koji će tako nastaviti trend dolazaka stranih trenera u Prvu HNL.

Gonzalo Garcia rođen je u Urugvaju 1983. godine, u španjolsku je došao kao 14-godišnjak, kada se pridružio omladinskom pogonu Real Madrida.

Iako iz kraljevskog kluba nije otišao dalje od treće momčadi, upisao je tri nastupa za U-17 reprezentaciju Španjolske i jedan za U-19 vrstu.

Po vokaciji ofenzivni vezni nakon što se igrački nije nametnuo u Španjolskoj otišao je u Nizozemsku, prošao je Cipar i u Izrael, a karijeru završio u Composteli 2017. godine.

Odmah po završetku karijere otišao je u trenerske vode, prvo kao pomoćnik u danski Esbjerg, nakon toga i kao pomoćnik u nizozemski Twente u kojemu je prvi trener bio u sezoni 2019/2020. godine.

Na Drosinu dolazi kao želja predsjednika Joseana Querejete.

Danijel Jumić, dosadašnji trener Istre 1961, navodno će zatražiti raskid ugovora budući da nije želio prihvatiti opciju povratka na mjesto voditelja omladinske škole.

Tablice omogućuje Sofascore