Prva HNL: Slaven Belupo i Dinamo odigrali neodlučeno u Koprivnici

Subota, 04. veljače 2023. 19:35 Napisao/la  SC

Rekao bih da smo u drugom dijelu bili za nijansu bolji, imali smo prilika, nismo bili precizni, kaže trener Slavena Belupa

Prva HNL: Slaven Belupo i Dinamo odigrali neodlučeno u Koprivnici
Foto: NKSlavenBelupo/Facebook

Slaven Belupo i Dinamo odigrali su u Koprivnici neodlučeno u utakmici na kraju koje domaći igrači imaju za čime žaliti.

Prvo je poluvrijeme nije bilo sadržajno iako su se dogodila oba pogotka.

U 3. minuti Drmić je efektnim udarcem na ulasku u kazneni prostor iz prve loptu snažno poslao u suprotni kut, Čović je uspio taknuti loptu, ali nije spriječio pogodak - 0:1.

U 32. minuti Jambor je sa 17 metera precizno loptu prizemno poslao u malu mrežicu, za Livakovića nedohvatljivo - 1:1.

Dinamo je očekivano dominirao u posjedu lopte, nije se domaća momčad ni zamarala posjedom, igrala je pretežito na kontre.

U drugom dijelu Dinamo je ispunio očekivanja, pojačao je pritisak, ali je Slaven Belupo izgledao opasnije (4:1 udarci prema golu) u kontrama.

Ukratko, Zoran Zekić ostvario je što je htio, a da bi mogao više ostvariti trebalo je ipak više kvalitete.

- Bilo je dosta briga prije utakmice, posebice zbog naše forme, a onda smo dobili eurogol u 23. minuti, ali nakon toga smo dosta toga imali pod kontrolom. Rekao bih da smo u drugom dijelu bili za nijansu bolji, imali smo prilika, nismo bili precizni. Sretan sam zbog momčadi, ovaj bod će nam biti poticaj za dalje. Sada idemo u goste Osijeku koji je igrao protiv Gorice fantastično, dok je protiv Lokomotive igrao slabo. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu, kazao je trener Zoran Zekić.

- Rezultat je realan! Nismo su bili dobri uvjeti za igru, podloga nam nije odgovarala, ali morali smo se bolje snaći. Navikli smo igrati na posjed, domaćin je bio dosta angažiran, razbili su nam kontrolu igre na sredini. U drugom dijelu smo težili golu, omogućili smo domaćinu dvije, tri polukonte iz koje nam domaćini mogli postići pogodak, rekao je Ante Čačić.

SLAVEN BELUPO: Čović, Tepšić, Božić, Soldo, Talys, Marina, Jambor (86 Kocijan), Crnac (74 Krstanović), Mudražija, Manaj (74 Perošević), Hoxha

DINAMO: Livaković, Ristovski (64 Moharrami), J. Šutalo, Perić, Bočkaj (46 Emreli), Ademi, Ljubičić, Baturina, Bulat, Špikić (77 Menalo), Drmić (od 64. Petković)

Utakmica 19. kola: Slaven Belupo - Dinamo 1:1 (Jambor 32/Drmić 3)

Tablice omogućuje Sofascore