RIJEKA IGRALA BOLJE OD OSIJEKA

Simona Rožmana nitko ne doživljava kao prvaka

Ponedjeljak, 30. studenog 2020. 12:30 Napisao/la  Igor Vranić

Nenad Bjelica nametnuo se kao glavni kandidat za naslov prvaka prije nego što su Dinamo, Gorica i Rijeka odigrali zaostale utakmice

Nenad Bjelica i Simon Rožman
Nenad Bjelica i Simon Rožman

Rijeka i Osijek odigrali su derbi visokog inteziteta, puno višeg od prosjeka HNL-a.

Utakmica je opravdala očekivanja, dvije ponajbolje hrvatske momčadi podijelile su bodove (1:1) u utakmici tijekom koje je riječka momčad ostavila bolji dojam.

Za razliku od europskih utakmica, gdje Rijeka protiv puno boljih momčadi igra samo za dojam, u utakmici protiv Osijeka dojam je bio drugačiji.

Rijeka je ostavila dojam da ima bolju momčad od Osijeka!

U prvom dijelu utakmice Rijeka je odigrala najbolje poluvrijeme u HNL-u!

U utakmici protiv objektivno najjačeg protivnika u HNL-u ove sezone, trener Simon Rožman demonstrirao je tzv. geometriju igre koja polako postaje njegov prepoznatljivi model.

Drugačije Rožman formacijski igra od svojih prethodnika (Kek, Bišćan), što je u praksi manje bitno. Jedino je bitno kako se momčad organizirano zatvara i otvara!

Trener Osijeka Nenad Bjelica sportski je priznao da je Rijeka igrala bolje u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu Osijek je stekao prednost igrača više (Pavičić 59), pa se promijenio način igre.

Rijeka je s igračem manje počela igrati u tranziciji slično kao u europskim utakmicama, postignula je pogodak i stvorila dvije velike prilike (Murić 69, Andrijašević 85).

Osijek nije stvorio ni jednu izrazitu priliku tijekom cijele utakmice, jednom je (Bohar 34) ispala zadnja riječka linija, onakav pogodak mogao se spriječiti samo da je Petar Bočkaj ostao u samoizolaciji kod kuće!

Sudbine trenera na kraju ipak određuju igrači!

U konačnici Rožman je nadigrao Bjelicu zato jer su najbolji igrači Rijeke (Andrijašević, Tomečak, Halilović, Pavičić...) dosegnuli takvu formu da Rijeka trenutačno igra ponajbolji nogomet u HNL-u

Nakon derbija 13. kola Osijek je privremeno preuzeo vodeće mjesto na ljestvici!

Medijskim spinovima Nenad Bjelica nametnuo se kao glavni kandidat za naslov prvaka prije nego što su Dinamo, Gorica i Rijeka odigrali zaostale utakmice, sva tri kluba za sada mogu biti ispred Osijeka.

Simona Rožmana nitko nakon derbija 13. kola ne doživljava kao prvaka iako Rijeka igra bolji nogomet od Osijeka.

Tablice omogućuje Sofascore