Simon Rožman: Puno smo naučili u europskim utakmicama, jedva čekamo Osijek

Subota, 28. studenog 2020. 12:23 Napisao/la  SC

Sada je pred nama izazovna serija utakmica protiv jakih protivnika, moramo pokazati stav i želju, kaže trener Rijeke

Simon Rožman
Simon Rožman Foto: screenshot

Rijeka u nedjelju (17.05) na Rujevici objektivno igra važniju utakmice od revijalne utakmice u Napulju, u 13. kolu Rijeka igra protiv Osijeka:

- Mislim da moramo biti zadovoljni onim što smo prikazali u Napulju, mislim da smo pružili maksimum s igračima koji su nam bili na raspolaganju, čestitam igračima na brobenosti, na dobroj organizaciji i disciplini, žao mi je nekih neiskorištenih prilika, imali smo dosta udaraca u gol... Sve je to iza nas, čeka nas pravi derbi, kaže trener Rijeke Simon Rožman.

Osijek ne zna za poraz otkada je trener postao Nenad Bjelica:

- Igramo kući gdje uvijek igramo na pobjedu, mislim da smo u dobroj formi. Moramo ponavljati dobre stvari i ispravljati pogreške koje su nam se počele pojavljivati u igri. Imamo mlade igrače, pune elana, imamo dobru atmosferu, puno smo naučili u europskim natjecanjima tako da jedva čekamo utakmicu protiv Osijeka. Vidjet će koliko će nam igrača biti na raspolaganju. Treba nam samo jaka volja i da pružimo sve na terenu, govori Rožman.

Utakmicom protiv Napolija počela je serija utakmica protiv jakih protivnika u HNL-u i Europskoj ligi:

- Ne želimo razmišljati o umoru nego o očekivanjima da smo svakoj utakmici na najvišoj mogućoj razini, da pokažemo najbolje što znamo. Umor će sigurno doći, ali u zadnjim utakmicama. Sada je pred nama izazovna serija utakmica protiv jakih protivnika, moramo pokazati stav i želju, moramo pokazati model igre u kojemu se želimo prredstaviti. Mislim da je to veliki izazov za igrače i nas, zaključuje Rožman.

Tablice omogućuje Sofascore