Prva HNL: Šibenik pobijedio Dinamo, aktualni prvak drugi poraz u sezoni doživio na Šubićevcu

Subota, 11. ožujka 2023. 20:08 Napisao/la  SC

Šibenska obrana na čelu s vratarom Lovrom Rogićem uspjela održati prednost iz prvoga dijela utakmice.

Lovre Rogić (Šibenik)
Lovre Rogić (Šibenik)

Šibenik je pobijedio Dinamo na Šubićevcu, iznenadila je šibenska momčad energetski slabu momčad aktualnog prvaka.

Igrači Dinama izgledali su prazno kao da su potrošli na skupštini u Sheratonu što ne umanjuje vrijednost pobjede momčadi koja je osvojila neočekivana tri boda u borbi za ostanak.

Jasno da je Dinamo dominirao (74% posjeda lopte), bio je Dinamo konkretniji (6/3 udarci u okvir vratiju), ali je šibenska obrana na čelu s vratarom Rogićem uspjela održati prednost iz prvoga dijela utakmice.

Šokirao je Šibenik goste dvama pogocima u dvije minute: Matić je u 40. minuti prvo u gužvi zatresao mrežu za 1:0, Dolček je iskoristio Mišićevu pogrešku malo kasnije, pobjegao je obrani Dinama i zakucao loptu u mrežu iznad Livakovićeve glave.

Ristovski je smanjio udarcem glavom nakon Bulatova ubačaja iz kuta, sve ostalo što je Dinamo pokušavao bilo je sporo i lako predvidljivo.

ŠIBENIK: Rogić, Đorić (74 Radonjić), Perić, Matić, Mina, Kvržić, Čanađij (90+2 Mesa), Đira (68 Soldo), Arai, Dolček, Špeljak (74 Hiroš)

DINAMO: Livaković, Ristovski, J. Šutalo (46 Drmić), Theophile, Ljubičić, Mišić, Špikić, Baturina, Bulat (78 Gurlica), Bočkaj (85 Menalo), Petković

Utakmica 25. kola: Šibenik - Dinamo 2:1 (Matić 40, Dolček 42/Ristovski 64)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.