RIJEKA - ZAGREB (19) Josp Brezovec: Ne smijemo gubiti vrijeme na razmišljanje o utakmici u Koprivnici

Petak, 08. travnja 2016. 14:26 Napisao  Patrik Mršnik

Bila su velika očekivanja oko ulaska u finale kupa, sada su prisutna isto tolika razočaranja. Mi ne skrećemo s puta, idemo dalje jer vjerujemo u sebe, kaže veznjak riječkog prvoligaša.

Josip Brezovec bio je jedan od aktera predstave Riječana protiv Slaven Belupa. U njoj je bijeli sastav ispao iz natjecanja u kupu nakon poraza od 0:3. Što se kroz posljednje dane događa u svlačionici riječkog prvoligaša.

- Mi smo se ispričali svima, jedina odgovornost za poraz u Koprivnici je na nama igračima, nitko drugi ni za što nije kriv. Mi smo podbacili i zato smo najveći krivci. Preuzimamo svu odgovornost i kritike, ali nećemo oko toga raditi dramu kao što nismo likovali kada smo pobjeđivali i radili velike stvari. Nakon velikih pobjeda se isto drugi dan treniralo te se na utakmice išlo s novom željom za pobjedom. Dat ćemo sve od sebe za to da se vratimo pobjedama i da nastavimo gdje smo stali, kazao je Brezovec.

Rijeka u preostalih sedam kola do kraja MAXtv Prve lige ima nelaki zadatak pokušati dohvatiti vodeći Dinamo. Modri su četiri koraka ispred, a i dalje se s nestrpljenjem iščekuje međusobni dvoboj na Rujevici kroz desetak dana. Do tada bi, ukoliko misle ostati u priključku za Dinamom Riječani trebali dvokorakom odraditi obveze protiv Zagreba i Lokomotive.

- Imamo svoj put, svoju ulicu kojom idemo u jednom pravcu. Sigurno da je na toj ulici prisutno mnogo prepreka, nešto nas dočeka iako to ne očekujemo. Bila su velika očekivanja oko ulaska u finale kupa, sada su prisutna isto tolika razočaranja. Mi ne skrećemo s puta, idemo dalje jer vjerujemo u sebe same. Ova ekipa ima veliko zajedništvo, to je pokazala u svim dosadašnjim pobjedama. Siguran sam u to da ćemo se do kraja boriti i igrati sa srcem za Rijeku, kaže Brezovec.

Kroz sljedećih nekoliko Brezovčevih rečenica stječe se dojam da u bijeloj svlačionici pušu i na hladno.

- Nikoga ne treba podcjenjivati. Moramo ući koncentrirano i napasti Zagreba na način na kojeg smo napali Inter. To je jedan putokaz kako trebamo igrati, siguran sam da ćemo dati sve od sebe i da ćemo Zagrebu pružiti vrlo malo prostora za to da se razigra, kaže Brezovec.

Riječani su prihvatili financijske sankcije od strane uprave za koprivnički poraz.

- Održali smo sastanak u svlačionici i sa vodstvom kluba. Znate da ćemo biti kažnjeni, to smo prihvatili uz isprike upravi i stručnom stožeru, koji je za nas utakmicu pripremio na najbolji mogući način. Mi nismo dobro reagirali. Doduše, možda i jesmo dobro počeli utakmicu, ali naša reakcija u drugom poluvremenu bila je sramotna. Svi znamo da to nije bilo dobro, otvoreno smo razgovarali, rekli smo da moramo dati puno više od nas. U takvim utakmicama kao što je bila ona protiv Slaven Belupa treba biti puno bolji, mogli smo napraviti puno više, ali nažalost nismo. Sada idemo dalje, srećom pa je nova utakmica u kojoj možemo dobro reagirati vrlo brzo. U njoj ćemo pokazati veću želju, motiv i nadam se - vratiti se pobjedama, kaže Brezovec.

Ipak, treba se okrenuti budućnosti...

- Sigurno da sada ne smijemo o toj utakmici u Koprivnici pričati dugo jer onda neće biti dobro. Moramo gledati prema naprijed. U životu prolazimo i teške dane u kojima se točno vidi tko je uz nas. Tada se prepoznaju i pravi karakteri, dodaje veznjak Rijeke.

Standings provided by Sofascore