JADRANSKI DERBI Rijeka stekla status ponajbolje hrvatske momčadi koja još uvijek nije pobijedila ni jednu bitnu utakmicu u HNL-u!

Nedjelja, 06. prosinca 2020. 10:53 Napisao  I. V.

Nije upitno može li Rijeka pobijediti Hajduk, jedino je upitno hoće li Rijeka na Poljudu zauzeti gard pobjednika kao Osijek na Rujevici

Rijeka stekla status ponajbolje hrvatske momčadi koja još uvijek nije pobijedila ni jednu bitnu utakmicu u HNL-u!
Foto: www.slobodnadalmacija.hr

Rijeka danas (17.05) na Poljudu igra utakmicu koja ima poseban naboj za riječku momčad!

Igračima Rijeke u današnjem Jadranskom derbiju teži protivnik od Hajduka je mentalitet pobjednika!

Rijeka je u dosadašnjem dijelu sezone stekla status ponajbolje hrvatske momčadi koja još uvijek nije pobijedila ni jednu bitnu utakmicu u HNL-u!

Status je pretežito gradila kroz europske utakmice u kojima je ostavila dobar dojam, u HNL-u nije igrala ni protiv jedne vodeće momčadi osim protiv Osijeka.

Dvaput je igrala protiv Osijeka (0:3, 1:1), u zadnjem kolu na Rujevici igrala je Rijeka bolje od momčadi trenera Nenada Bjelice koji najavljuje borbu za prvaka, ali nije pobijedila!

Slaviti neodlučene rezultate protiv Osijeka (1:1) ili Real Sociedada (2:2) svodi se na isto, tako se ne može steći mentalitet pobjednika koji je momčadi Osijeka donio bod na Rujevici!

Uoči današnje utakmice nije upitno može li Rijeka pobijediti Hajduk na Poljudu, jedino je upitno hoće li Rijeka na Poljudu zauzeti gard pobjednika kao Osijek na Rujevici!

Što se tiče odnosa snaga, Rijeka ima bolju momčad od Hajduka koji povrh toga njeguje stil igre koji odgovara riječkoj momčadi.

Hajduk na Poljudu mora napadati, a Rijeka je u utakmicama europske lige stekla takvu mentalnu stabilnost u središnjem bloku da se u zadnjem kolu protiv Osijeka lakoćom branila s desetoricom igrača.

Da bi od mentalne stabilnosti stigla do mentaliteta pobjednika, svaka momčad mora steći naviku pobjeđivanja u važnim utakmicama.

Tablice omogućuje Sofascore