RIJEKA - DINAMO Rijeka večeras igra protiv momčadi koja je Europskoj ligi bila uspješnija od Napolija i Real Sociedada!

Nedjelja, 09. svibnja 2021. 13:21 Napisao/la  Igor Vranić

Ako je Dinamo jači od protivnika Rijeke u skupini Europske lige, Tomiću je u pripremi večerašnje utakmice bilo dovoljno pogledati nekoliko Rožmanovih europskih utakmica

Rijeka večeras igra protiv momčadi koja je  Europskoj ligi bila uspješnija  od Napolija i Real Sociedada!
Foto: HNK Rijeka

Rijeka i Dinamo večeras (19) na Rujevici igraju derbi 33. kola!

Obje momčadi imaju naglašenih motiva!

Prema tumačenju Nenada Bjelice, Dinamo pobjedom protiv "korporacijskog" partnera može matematički osigurati titulu prvaka!

Nema ništa ljepšeg za "korporaciju" nego zajednički na Rujevici proslaviti pobjedu protiv Osijeka!

Problem je što Rijeka ima puno većeg natjecateljskog motiva od Dinama, koji titulu može proslaviti negdje drugdje u iduća tri kola.

Rijeka nema vremena za proslave ni ako pobjedi Dinamo nakon što je Gorica postala pridruženi član "korporacije" i pobijedila Osijek.

U borbi za treće mjesto Rijeci ni remi s Dinamom večeras nije velika pomoć, Gorica bi u tom slučaju imala 6 bodova prednosti.

U slučaju da Dinamo večeras proslavi titulu prvaka na Rujevici, Rijeka u preostala tri kola više mora brinuti o tome kako će sačuvati četvrto nego kako će osvojiti treće mjesto.

Četvrto mjesto donosi plasman u Konferencijsku ligu ako Dinamo u finalu Kupa pobjedi Istru 1961.

Da bi ostala u utrci za treće mjesto Rijeka večeras mora pobijediti "korporacijskog partnera" iako Osijeku više nitko ne može pomoći.

Osijek je ispao iz utrke za naslov prvaka odmah nakon što je Bjelica prostačkim uvredama na Rujevici kontaminirao pozitivnu atmosferu u Gradskom vrtu, nije slučajno Osijek osvojio samo bod u dvjema utakmicama.

Goran Tomić debitirao je u HNL-u na klupi Rijeke porazom (0:2) od Dinama u Maksimiru, ostvario je pobjedu protiv Gorice (4:3), odigrao je neodlučeno protiv Osijeka (0:0) i izgubio od Hajduka (2:3).

U četirima utakmicama protiv momčadi iz gornjega dijela ljestvice, Tomić je osvojio 4 boda što je premalo za visoki plasman.

Puno je uspješniji u utakmicama protiv slabijih protivnika, ostvario samo jedan remi (S. Belupo) i čak šest pobjeda.

Njegov prethodnik Simon Rožman s istom momčadi bio je puno uspješniji u utakmicama protiv jačih nego slabijih momčadi, što znači da je drugačije od Tomića igrao kada se morao braniti od jakih protivnika.

Podsjetnika radi, Rijeka večeras igra protiv momčadi koja je igrala u četvrtfinalu Europske lige u koji se nisu plasirali ni Napoli, ni Real Sociedad.

Ako je Dinamo jači od protivnika Rijeke u skupini Europske lige, Tomić u pripremi večerašnje utakmice protiv Dinama nije imao težak posao.

Dovoljno je bilo pogledati nekoliko Rožmanovih utakmica u Europskoj ligi ove sezone.

Rijeka na drugačiji način ne može pobijediti Dinamo!

Tablice omogućuje Sofascore