SLAVEN BELUPO - RIJEKA Rijeka u zadnjoj utakmici protiv Slavena Belupa igrala intezitetom zbog kojega je Simon Rožman na kraju podnio ostavku

Srijeda, 17. ožujka 2021. 08:45 Napisao/la  Igor Vranić

Na kraju mandata Rožmanov problem više nije bio samo način igre nego forma najboljih igrača zbog čega je intezitet počeo padati, Tomić je u prvoj utakmici na Rujevici zapeo na Rožmanovu tragu

Rijeka u zadnjoj utakmici protiv Slavena Belupa igrala intezitetom zbog kojega je Simon Rožman na kraju podnio ostavku
Foto: HNK Rijeka

Nogometaši Slaven Belupa i Rijeke danas (17) u Koprivnici igraju zaostalu utakmicu 16. kola.

Prošlog petka na Rujevici su odigrali utakmicu 25. kola u kojoj je Slaven Belupo osvojio bod (1:1), treneru Slavena Belupa jasno je da Rijeka na Rujevici nije izgledala optimalno:

- Očekujem opet dobar i hrabar Slaven Belupo, ali očekujem i agresivniju Rijeku ovog puta. Naši navijači od mene žele čuti da možemo pobijediti, ali još više žele vidjeti to u stvarnosti, da smo na terenu bolji. To je tako, a mi koji smo unutra volimo one koji u nas vjeruju. Jedno bez drugog ne ide i želim nam obostranu radost u srijedu navečer, rekao je trener Tomislav Stipić.

Drugačiju Rijeku očekuje i Goran Paracki, koji je upravo produljio ugovor sa Slaven Belupom do 2022. godine.

- U utakmicu ulazimo puni samopouzdanja nakon dobre prezentacije u petak u Rijeci. Isto tako, svjesni smo da nas čeka puno teži posao nego na Rujevici. Tako se i pripremamo jer ništa ne želimo prepustiti slučaju. Želimo ostvariti pozitivan rezultat i razveseliti naše navijače, kazao je Paracki, rođeni Puležan koji je prošao riječku školu nogometa.

Trener Goran Tomić u prvoj utakmici na klupi Rijeke ostvario je plasman u polufinale Kupa pobjedom u Osijeku.

Rijeka je u Gradskom vrtu odigrala jednu od najboljih utakmica ove sezone u domaćim natjecanjima, prvi put nakon dužega razdoblja potpuno je nadigrala osječku momčad.

Uslijedio je poraz protiv Dinama u HNL-u uoči kojega je Tomić očigledno precijenio mogućnosti igrača, ne može se ova momčad Rijeke nadigravati s ovakvom momčadi Dinama kroz posjed lopte.

Pripreme utakmica protiv jačih momčadi Tomiću ove sezone ne bi smjele biti problem, dovoljno je preuzeti najbolje iz pozitivnih iskustava bivšega trenera Simona Rožmana, koji se specijalizirao za specifični natjecateljski nogomet protiv moćnih momčadi u Europskoj ligi.

Rožman je od početka mandata nije uspio uspostaviti djelotvoran način igre protiv slabijih momčadi poput Slavena Belupa, Tomić je odabirom igrača u prvoj utakmici protiv Slavena Belupa pokazao da drugačije promišlja igru Rijeke na postavljene obrane.

Na kraju mandata Rožmanov problem više nije bio samo način igre nego forma najboljih igrača zbog čega je intezitet počeo padati, Tomić je u prvoj utakmici na Rujevici zapeo na Rožmanovu tragu.

Uoči današnje utakmice jasno treba istaknuti da je momčad Rijeke u zadnjoj utakmici protiv Slavena Belupa igrala intezitetom zbog kojega je Simon Rožman na kraju podnio ostavku.

Tablice omogućuje Sofascore