PRVA HNL

Rijeka na četvrtoj poziciji nakon pobjede na Rujevici

Nedjelja, 12. ožujka 2023. 17:04 Napisao/la  SC

Trenera Sergeja Jakirovića može veseliti da je Rijeka igrala pragmatično i učinkovito, što je karakteristika stabilnih momčadi

Rijeka na četvrtoj poziciji nakon pobjede na Rujevici
Foto: Andro Turina

Prva HNL - 25. kolo

RIJEKA - VARAŽDIN 3:1

Igralište HNK Rijeka. Gledatelja: 5114

Sudac: Dario Bel (Osijek)

VAR sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 1:0 Selahi (45+1), 2:0 Ampem (53), 3:0 Banda (59), 3:1 Jelenić (88)

Žuti kartoni: Goda (Rijeka), Ba, Puclin, Drožđek (Varaždin)

RIJEKA: Labrović, Veiga, Dilaver (46 Krešić), Galešić, Goda, Selahi, Hodža (57 Banda), Janković, Ampem (73 Grgić), Marin (82 Liber), Obregon (73 Jurić)

VARAŽDIN: Zelenika, Stanić, Ba, Jelenić, Urata (46 Pellumbi), Puclin, Pilj (60 Elezi), Banovec (46 Herrera), Teklić (81 Domjanić), Šego, Drožđek (74 Postonjski)

Rijeka je pobjedom (3:1) protiv Varaždina na Rujevici osvanula na četvrtom mjestu ljestvice, ostvarila je Rijeka uvjerljivu pobjedu protiv izravnog konkurenta na ljestvici i počela borbu za treće mjesto.

Trenera Sergeja Jakirovića može veseliti da je Rijeka igrala pragmatično i učinkovito, što je karakteristika stabilnih momčadi.

U prvom dijelu Rijeka je stalno održavala inicijativu iako se od Varaždina očekivalo nadigravanje kroz posjed lopte.

Veiga (8) i Ampem (19) loptu su ravno poslali u Zeleniku u pozicijama koje su više obećavale, posebice je Ampem po sredini s 12 metara imao vremena i prostora preciznije gađati.

U 26. minuti Marin se iskosa slijeva pridružio suigračima u gađanju Zelenike, iako je Rijeka kroz posjed lopte pretežito držala goste u njihovu kaznenom prostoru, Labrović je u prvom dijelu imao zahtjevnijeg posla od Zelenike.

U 17. minuti Goda je pao u duelu s Banovcem, koji je otrčao na nepostavljenu riječku obranu i odigrao Drožđeku, napadač Varaždina nije pravilno zahvatio loptu koju je u padu odbio Labrović.

U 27. minuti Labrović je dobro reagirao, kada je Banovec ispred neopreznog Gode podmetnuo nogu na 7 metara od riječkog vratara.

Odavno riječka momčad u jednoj domaćoj utakmici nije ulazila u završnicu s tako puno igrača iz drugoga plana, tako se najefikasnije može stvoriti višak u igri na postavljene obrane.

Isplatila se takva igra u sudačkoj nadoknadi, Rijeka je do vodstvo stigla zahvaljujući desnom braniču i defanzivnom veznom igraču

Veiga se na desnoj strani kaznenog prostora u mjestu znalački okrenuo oko Šege, ubacio je prizemno, Selahi se pojavio na 7 metara u ravni prve vratnice i podmetnuo nogu, Zelenika nije dohvatio prvu loptu koja mu nije išla ravno u naručje - 1:0.

Nakon odmora umjesto ozlijeđnog Dilavera ušao je Krešić, do kraja prvoga dijela sezone standardni stoper Rijeke prvi put je zaigrao u mandatu novog trenera.

Trener Varaždina Mario Kovačević obavio je dvije zamjene i promijenio način igre, drugačije je momčad Varaždina počela stajati na terenu u drugom dijelu utakmice.

Preuzeo je Varaždin odmah inicijativu kroz posjed lopte, okomitom igrom varaždinska momčad taman je počela izgledati goropadno, kada je Rijeka povećala vodstvo.

Obregon se u izlasku iz zadnje trećine u duelu na sredini igrališta oslobodio čuvara, Ba ga nije mogao stići u okomitom ulasku u kazneni prostor, Obregon je navukao dvojicu igrača na lijevoj strani kaznenog prostora prije nego što je idealno odigrao Ampemu na desnoj strani, postigao je Ampem jedan od tehnički najlakših pogodaka u HNL-u, samo je podmetnuo nogu pred praznim vratima - 2:0.

Pet minuta kasnije Rijeka je prelomila utakmicu trećim pogotkom, koji je Banda postigao iz slobodnog udarca zdesna, lijevom nogom poslao je loptu koju nitko u gužvi nije taknuo prije nego što je završila let u mreži - 3:0.

Jasno je bilo igračima Varaždina da ne mogu stići vodstvo ovakve momčadi Rijeke, koja se očekivano povukla i počela čuvati tek treću pobjedu na Rujevici ove sezone.

U 64. minuti nakon ubačaja iz kuta Labrović je gol-crti čudesno dohvatio loptu koja se odbila od Herrere naslonjenog na drugoj vratnici, nakon toga dogodilo se fliper između nogu u velikoj gužvi na malom prostoru, Selahi je tijelom na travnjaku također odbio loptu s gol-crte, Varaždin nije iskoristio priliku da brzo smanji rezultat.

U 73. minuti još se jedan igrač Rijeke ozlijedio, zapaženi Obregon srušio na travnjak, činilo se da mu je otkazao mišić.

Popustila je koncentracija domaćih igrača na kraju utakmice.

U 88. minuti Postonjski je ubacio iz kuta, Jelenić je na 6 metara skočio kao na treningu i glavom loptu poslao u mrežu - 3:1.

U sudačkoj nadoknadi Herrera je loptu polao u vanjski dio stative.

Fotogalerija Andro Turina

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.