DERBI DELLA UČKA Rijeka nakon Istre 1961 igra protiv Dinama, samo pobjeda u Puli može vratiti ozračje borbe za prvaka na Rujevici!

Subota, 02. travnja 2022. 10:53 Napisao  I. V.

Ishod večerašnje utakmice puno je važniji za Rijeku nego za Istru 1961, momčad koje ovu sezonu igra rasterećena briga oko ostanka u ligi

Rijeka nakon Istre 1961 igra protiv Dinama,  samo pobjeda u Puli može vratiti ozračje borbe za prvaka na Rujevici!
Foto: HNK Rijeka

 Rijeka večeras (19) igra protiv Istre 1961!

Utakmicom u Puli počinje završni ciklus natjecanja u Prvoj HNL u koji riječka momčad ulazi nakon dva uzastopna poraza kojima je kompromitirala šanse za osvajanje prvog mjesta.

Rijeka u preostalih osam kola sve tri utakmice protiv izravnih konkurenata igra na Rujevici, utakmica protiv Istre 1961 prva je od četiri utakmice na gostovanjima na kojima Rijeka ne smije gubiti bodove da bi zadržala priključak s Dinamom i Osijekom.

Evo rasporeda:
29. kolo: Istra 1961 - Rijeka
30. kolo: Rijeka - Dinamo
31. kolo: Lokomotiva - Rijeka
32. kolo: Rijeka - Osijek
33. kolo: Šibenik - Rijeka
34. kolo: Rijeka - Hajduk
35. kolo: Slaven Belupo - Rijeka
36. kolo: Rijeka - Hrvatski dragovoljac

Ishod večerašnje utakmice puno je važniji za Rijeku nego za Istru 1961, momčad koje ovu sezonu igra rasterećena briga oko ostanka u ligi.

- Riječani će se željeti u Puli iskupiti s tri boda, to je sigurno. Igra im samo pobjeda i to će im predstavljati određeni pritisak, ali kad si u borbi za naslov, svaka utakmica nosi pritisak te vjerujem da su se oni s time navikli nositi. Četiri kluba se bore za prvaka, još je osam kola do kraja i svaki bod koji se u njima izgubi mogao bi biti skup. Svjesni su toga i oni te nas večeras čeka tvrda utakmica, ali i lijepa za gledanje. Riječani će sigurno biti agresivni, a na nama je da igramo našu igru i odgovorimo im. Uvijek se nešto pita i protivnika, ali ako budemo imali dobar dan, očekujem da kontroliramo zbivanja na terenu, držimo loptu u našem posjedu i probamo ih napasti. Naravno, nećemo to stalno moći raditi, jer igramo protiv momčadi s puno kvalitetnih igrača i u nekim ćemo trenucima patiti, prenosi Glas Istre izjavu trenera Gonzala Garcije.

- Odigrali smo ove sezone tri potpuno drugačije međusobne utakmice. Bit će ovo posebna utakmica iz više razloga. Susjedski derbi je poseban sam po sebi, a usto Demoni slave svoj 30. rođendan. U četvrtak sam malo prošetao centrom grada i vidio puno ljudi sa zastavama i klupskim obilježjima, svi jedva čekaju utakmicu te vjerujem da će se ta atmosfera prenijeti i na stadion, najavio je Garcia slavljeničku atmosferu na Drosini.

Rijeka nakon Istre 1961 igra protiv Dinama!

Samo pobjeda u Puli može vratiti ozračje borbe za prvaka na Rujevici.

Tablice omogućuje Sofascore