POČINJE RASPLET Rijeka mora pobijediti utakmicu u kojoj Varaždin nema pravo na poraz, neodlučeni rezultat objema momčadima ne znači puno

Nedjelja, 16. svibnja 2021. 09:39 Napisao  I. V.

Hajduk u Šibeniku igra protiv rasterećenog domaćina, Gorica igra protiv Dinama kojemu se sezona u HNL-u završila

Adam Gnezda Čerin (Rijeka)
Adam Gnezda Čerin (Rijeka) Foto: HNK Rijeka

Rijeka danas prva počinje rasplet borbe za europske plasman, od 15 sati počinje utakmica u Varaždinu.

Od 17.05 sati igraju Šibenik i Hajduk, od 19.10 sati igra se utakmica između Gorice i Dinama.

Pogled na ljestvicu određuje pripremu utakmica, najviše tenzija ima utakmica u Varaždinu, gdje je objema momčadima neodlučeni rezultat praktično ravan porazu.

Varaždin utakmicu čeka kao posljednja momčad na ljestvici nakon što je Istra 1961 u subotu pobijedila Slaven Belupo, domaća momčad mora igrati na pobjedu što je treneru Goranu Tomiću olakašalo pripremu za utakmicu.

Budući da je trener Rijeke najavio slično izdanje kao u Koprivnici, riječka bi momčad utakmicu trebala početi u zatvorenijoj varijanti s trojicom stopera, što je prva pretpostavka pobjede bez obzira što igraju zadnja momčad HNL-a i momčad koja je ove sezone igrala skupinu Europske lige.

Poznato je da Rijeka ima stopere koji su puno bolji u statičnoj duel-igri nego u igri na širokom prostoru, porazi od Hajduka (2:3) i Dinama (2:5) trebali su Tomiću otvoriti oči, Rijeka je primila čak 8 pogodaka zato jer trener nije dovoljno zaštitio zadnju liniju.

U Koprivnici je Tomić zatvorio prilaze, Rijeka je izgledala vrlo stabilno, a onda napadači imaju pravo na promašaje.

Rijeka danas igra utakmicu koju mora pobijediti, nema u Varaždinu potrebe za estetskim zahvatima u igri.

 U izrazito natjecateljskoj utakmici treba imati dovoljno strpljenja i dočekati pogrešku Varaždina, koji će morati više riskirati nego što bi riskirao da nije zadnji na ljestvici.

U zadnjem kolu Varaždin igra u Koprivnici, Slaven Belupo nakon poraza od Istre 1961 nema izbora!

Hajduk u Šibeniku igra protiv rasterećenog domaćina, Gorica igra protiv Dinama kojemu se sezona u HNL-u završila nakon što je  osvojio novu titulu prvaka.

Momčad Hajduka je u naletu, momčad Gorice očigledno pati pod psihološkim pritiskom povijesnog plasmana u Europu.

Kada bi odlučivala samo kvaliteta igrača, Rijeka bi danas trebala stići nadohvat trećeg mjesta uoči zadnje utakmice protiv Gorice na Rujevici.

Nogomet je ovako zanimljiv zato  što često ne odlučuje kvaliteta igrača nego momčadi.

Tablice omogućuje Sofascore