Borimir Perković: Rijeka je prva po osvojenim bodovima u ovoj godini, ali to ne mora ništa značiti!

Subota, 01. travnja 2023. 12:07 Napisao/la  SC

Perković tri sezone igrao za Rijeku prije nego što je 1997. godine otišao u Osijek s kojim je osvojio kup na kraju sezone u kojoj je Rijeka ostala bez titule prvaka

Borimir Perković
Borimir Perković

Borimir Perković najbolji nogometu u igračkoj karijeri igrao je u dresovima Rijeke i Osijeka!

Tri sezone igrao je za Rijeku prije nego što je 1997. godine otišao u Osijek s kojim je osvojio kup na kraju sezone u kojoj je Rijeka ostala bez titule prvaka zbog visoko podignute sudačke zastavice u utakmici protiv Osijeka.

Perković je na klupu Osijeka sjeo nakon što je prethodnik Rene Poms ušao u negativnu seriju, debitirao je remijem (1:1) s Dinamom u Maksimiru, u dvjema domaćim utakmicama osvojio je bod (Hajduk 0:2, Šibenik 0:0).

Osijek u nedjelju (15) igra na Rujevici.

- Nadam se i vjerujem da nam je stanka dobro došla i da smo je dobro iskoristili. Odradili smo 11 treninga i jednu pripremnu utakmicu, četiri dana boravili smo u Mađarskoj. Odradili smo sve što smo željeli i planirali, sve u cilju pripreme utakmice protiv Rijeke. Optimizam temeljim na osnovu toga što nakon mjesec dana mogu sa sigurnošću reći da imam dobru grupu igrača. Tu mislim da znaju slušati, da imaju volju i želju raditi, trenirati i napredovati. Svi koji gledaju i komentiraju nogomet govore kako smo dugo bez pobjede, da ne zabijamo golove, to su činjenice, ali vidim da igrači imaju želju to promijeniti, nadam se da će se to dogoditi već u sljedećoj utakmici, kaže Perković za službenu klupsku stranicu.

Za zazliku od utakmica u Gradskom vrtu, Osijek je jako dobro izgledao u utakmici u Maksimiru, igrači Osijeka dolaze na Rujevicu ohrabreni spoznajom da su protiv Dinama igrali ravnopravno:

- Ne treba kriti da je pred nama jako teška i zahtjevna utakmica. Rijeka je dovela novog trenera, puno novih igrača, prvi su po osvojenim bodovima u ovoj godini. To ne mora ništa značiti jer kao što čeka nas težak i zahtjevan ispit isto će biti i Rijeci. Dobro smo radili i vjerujem da ćemo biti dobri, poručuje Perković.

- Svaka utakmica je priča za sebe. Rijeka je u boljem trenutku do nas, ali u derbijima, utakmicama dvije momčadi koje su godinama u vrhu hrvatskog nogometa, kreće se od nule kada se istrči na travnjak. Dobro smo radili, držimo i dalje poziciju ispred njih i ja vjerujem da će uz odličan rad i dobru atmosferu koju imamo tako ostati i nakon nedjelje, kazao je veznjak Vedran Jugović, nekadašnji kapetan Rijeke.

Tablice omogućuje Sofascore