BORBA ZA EUROPU Rijeka danas mora pobijediti u Koprivnici da bi mogla mirno čekati rezultat utakmice Hajduka i Gorice

Srijeda, 12. svibnja 2021. 10:42 Napisao  I. V.

Riječki forte u zadnjim utakmicama je Goran Tomić, koji je promijenio mentalitet momčadi kroz drugačiji način igre u utakmicama protiv objektivno slabijih momčadi

Rijeka danas mora pobijediti u Koprivnici da bi mogla mirno čekati rezultat utakmice Hajduka i Gorice
Foto: HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke danas (16) u Koprivnici igraju utakmicu koju moraju pobijediti da bi mogli mirno čekati rezultat utakmice Hajduka i Gorice, koji u Splitu igraju od 20.10 sati.

U preostalim kolima Rijeka vodi borbu za europski plasman, teoretski na kraju sezone može biti treća i peta, realna je borba za četvrto mjesto s Hajdukom.

Uoči utakmice protiv Slavena Belupa na riječkoj je strani tradicija, Rijeka tradicionalno osvaja bodove u Koprivnici, u zadnjoj utakmici odigranoj u ožujku pobijedila je 3:1.

Slaven Belupo također ima naglašenih motiva, momčad Tomislava Stipića još uvijek nije osigurala ostanak:

- Moja očekivanja uvijek definira situacija u kojoj se nalazimo. Priželjkujem da naša ekipa ostvari rezultat i stavi točku na i. Ipak, Rijeka nije ni momčad ni klub koji uobičajeno i u prolazu pobjeđujemo. Ali, može se dogoditi budemo li pravi. Sami okvir utakmice budi napetost. Rijeka brani mjesto koje vodi u Europu, a mi mjesto u HNL-u. Zdravo ozračje uvijek je dobro imati. Od atmosfere ovisi izvedba na terenu, a od izvedbe rezultat. To je temelj svega, ali ne znači da nismo samokritični prema unutra ili da si međusobno ne ukazujemo na pogreške ili rješenja, kaže Stipić.

Riječki forte u zadnjim utakmicama je Goran Tomić, koji je promijenio mentalitet momčadi kroz drugačiji način igre u utakmicama protiv objektivno slabijih momčadi poput Slavena Belupa.

Otkada je Tomić postao trener, Rijeka je pobijedila u svim u utakmicama protiv slabijih protivnika.

Odigrala je samo jednu neodlučeno utakmicu i to protiv Slavena Belupa (1:1) na Rujevici.

Evo rasporeda utakmica Rijeka, Gorice i Hajduka:
34. kolo
Slaven Belupo - Rijeka
Hajduk - Gorica

35. kolo
Šibenik - Hajduk
Gorica - Dinamo
Varaždin - Rijeka

36. kolo
Rijeka - Gorica
Hajduk - Lokomotiva

 

Tablice omogućuje Sofascore