Prva HNL: Lokomotiva s desetoricom do pobjede protiv Slaven Belupa u derbiju začelja

Petak, 07. svibnja 2021. 16:57 Napisao/la  SC
Roko Šimić
Roko Šimić

Nogometaši Lokomotive svladali su u derbiju začelja Slaven Belupo 2:1 i dohvatili bodove koji bi mogli biti i presudni u borbi za ostanak.

Gosti su bolje otvorili sadržajnu utakmicu, već u devetoj minuti Krstanović je nakon ubačaja iz kuta bio najviši u skoku i svojim desetim ovosezonskim pogotkom goste doveo u vodstvo.

Iako domaćini nisu baš najbolje odgovorili do kraja prvog dijela uspjeli su povezati redove, preuzeti inicijativu i dva puta zatresti mrežu momčadi iz Koprivnice.

Prvo je Šimić u 21. minuti pogodio, ali je pogodak poništen zbog zaleđa, onda je sve ponovio četiri minute kasnije.

Bolje su domaćini ušli u nastavak utakmice, imali nekoliko izglednih prigoda, u 66. minuti Kačavenda je pogodio za 2:1, nakon jedne neopreznosti u redovima „farmaceuta“.

U 71. minuti Lokomotiva je ostala s desetoricom igrača, nakon što je Mateo Marić dobio drugi žuti karton zbog jednog neopreznog starta, gosti su krenuli po izjednačenje, što su domaćini još jednom kaznili i u prvoj minuti sudačke nadoknade vremena Pivarić je postavio konačni rezultat.

LOKOMOTIVA: Santini, Čeliković, Lešković, Papadopoulos, Marić, Petrak (57 Cipetić), Maleš (57 Čokaj), Pivarić, Kačavenda, Chajia (70 Osmanković), Šimić (88 Marin).

SLAVEN BELUPO: Filipović, Bogojević, Božić, Paracki, Van den Bruggen (79 Delić), Gamarra (76 Julardžija), Lulić, Bačelić-Grgić (61 Kim), Glavčić, Krstanović, Knoll (76 Etoundi).

Utakmica 33. kola: Lokomotiva – Slaven Belupo 3:1 (Šimić 25, Kačavenda 66, Pivarić 90+1/Krstanović 9)

Tablice omogućuje Sofascore