Prva HNL: Hajduk osvojio bod u Maksimiru bez ijedne prilike za pogodak

Petak, 22. studenog 2019. 20:07 Napisao/la  SC

Prvih petnaestak minuta Hajduk je djelovao potpuno nemoćno, dojam je da su se domaći napadači poigravali s protivnikom, ali Dinamo ni bod ne bi osvojio da je ovisio o svojim napadačima

Mijo Caktaš donio bod iz kaznenog udarca
Mijo Caktaš donio bod iz kaznenog udarca

 

Hajduk je osvojio bod pred 15.757 gledatelja koji su na Maksimiru svjedočili derbiju 16. kola.

Za nekoliko dana nitko se neće sjećati da je Hajduk bod osvojio, a da tijekom cijele utakmice nije stvorio priliku!

Dinamo je u prvom dijelu izrazito dominirao, prvih petnaestak minuta Hajduk je djelovao potpuno nemoćno, dojam je da su se napadači Dinama poigravali s protivnikom.

Budući da ne možeš pobijediti ako ne postigneš pogodak, Dinamo ni bod ne bi osvojio da je ovisio o svojim napadačima.

Stvorili su domaći igrači dvije velike prilike (Petković 7, Ivanušec 38) i nekoliko prilika koje su uz malo više mirnoće mogle završiti u mrežu.

U 12. minuti u ravni prve vratnice na loptu su skočili Petković i Ismajli, lopta je okrznula po glavi stopera gostiju i završila let u mreži - 1:0.

U sudačkoj nadoknadi Caktaš je na rubu kazneng prostora uputio udarac, lopte je pogodila Leovca u ruku, sudac Bebek pokazao je na bijelu točku odakle je Caktaš loptu poslao poslao prvo u gredu, pa u mrežu - 1:1.

U drugom dijelu Hajduk je drugačije stajao na terenu, pokrila je splitska momčad međuprostor u kojemu djeluje Petković bez kojega Dinamo teško ulazi u završnicu.

Dinamo je nastavio dominirati, ali modra momčad u završnici nije igrala sadržajno kao u prvom dijelu, tako da izglednih prilika nije bilo.

Najveća opasnost bio je Olmov udarac sa 18 metara, koji je Ljubić obranio.

Trener Bjelica dobio je žuti karton zbog prigovora sucu Bebeku, koji nije pokazao drugi žuti karton Kaliku (79) nakon što je isto mogao pokazati Ismajliju.

DINAMO: Livaković, Šitum, Dilaver, Perić, Leovac, Moro, Olmo, Ivanušec (78 Majer), Kadzior (73 Hajrović), Oršić (87 Atiemwen), Petković

HAJDUK: Ljubić, Bašić, Simić, Ismajli, Čolina, Jurić, Nejašmić (65 Nejašmić), Kalik (86 Hamza), Jradi (56 Jakoliš), Caktaš, Edouk

Utakmica 16. kola: Dinamo - Hajduk 1:1 (Ismajli 12-ag/Caktaš 45+1-11m)

Tablice omogućuje Sofascore