Prva HNL: Gorica pobijedila na Poljudu, Primorac promijenio sedmoricu igrača

Nedjelja, 20. prosinca 2020. 19:14 Napisao/la  Toni Bilić
Kristijan Lovrić (Gorica)
Kristijan Lovrić (Gorica)

Prva HNL - 16. kolo

HAJDUK – GORICA 2:4

Gradski stadion Poljud. Bez gledatelja.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 7

VAR sudac Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 0:1 Dieye (6), 1:1 Atanasov (24), 1:2 Lovrić (55-11m), 2:2 Diamatakos (64), 2:3 Lovrić (76-11m), 2:4 Moro (89)

Žuti kartoni: Dimitrov (Hajduk)

HAJDUK: Ljubić 5, Todorović 5 (od 62. Jakoliš 5), Dimitrov 5, Simić 5, Čolina 6 (od 85. Dolček -), Nejašmić 6, Atanasov 6,5, Caktaš 5,5, Jairo 5 (od 62 Brnić 6), Gyurcso 5, Diamantakos 6.

GORICA: Kahlina 6,5, Muhamed 6, Moro 7, Jovičić 6,5, Čabraja 6, Kalik 7, Babec 6,5 (od 84 Dvorneković -), Špikić 6,5 (od 72. Mitrović 6,5, od Golubickas -), Suk 6,5, Lovrić 8 (od 90. Pršir -), Dieye 7 (od 90 Krizmanić -).

Hajduk je doživio još jedan poraz (2:4) od Gorice, ovaj put na Poljudu.

U odnosu na momčad koja je počela utakmicu protiv Varaždina u minulom kolu, a koju su bijeli izgubili (2:3), privremeni trener Primorac izostavio je čak sedmoricu igrača-

Ostavio je na klupi sedmoricu igrača (Posavec, Jakoliš, Brnić, Jurić, Dolček, Vušković, Jradi), od prve minute istrčali su na vratima Ljubić, Todorović, Simić, Atanasov, Jairo, Gyurcso, Čolina, Diamantakos.

Nakon dva uzastopna poraza Hajduku je ogled s Goricom bio možda i susret polusezone koju treba što prije zaboraviti.

Gosti su od prve minute krenuli ne bi li što prije postigli gol i to im je pošlo za rukom već u 6. minuti.

Sa desnog boka ubacio je Špikić, koji u minulom zimskom prijelaznom sa Poljuda otišao u Goricu, lopta je prošla pored Simića, "zaspao" je Dimitrov, na drugoj stativi bio je Dieye koji iz blizine šalje u loptu mrežu pored nemoćnog Ljubića kojem je ovo bio prvi nastup ove sezone - 0:1.

Domaćini su uspjeli poravnati u 24. minuti golom Atanasova kojem je ovo bio prvijenac u prvom nastupu od početka utakmice.

S lijeve strane ubacio je Čolina, Makedonac Atanasov je s desetak metara pogodio desni donji kut nemoćnog Kahline - 1:1.

Samo minuti poslije u stopostotnoj prilici bio je Jairo, idealno ga je uposlio Diamanatkos, brazilski napadač s desetak metara pucao je točno u vratara gostiju.

U samoj završnici gosti su imali sreće, lopta se po udarcu Caktaša s nekih dvadesetak metara zaustavila na desnoj stativi Kahline.

Nakon desetak minuta igre u nastavku susreta gosti su ponovno stekli prednost, Todorović je u kaznenom prostoru srušio Lovrića, sudac Bebek je nakon VAR provjere pokazao na bijelu točku.

Siguran realizator bio je Lovrić - 1:2.

U jednoj minuti dva uzbuđenja, naprije pred vratima Ljubića, potom je Gyurcso sam izašao pred vratara Kahlinu, pucao je sa desetak metara točno u čuvara mreže Gorice.

Uspjeli su vrlo brzo Splićani poravnati.

Čolina je uposlio Brnića koji je idealno pronašao Diamantakos, koji sa 7 metara ljevicom iz poluvoleja pogađa mrežu Kahline - 2:2.

Torcida je izvan stadiona u 67. minuti priuštila malo blagdanskog ugođaja, ispalili su nekoliko svjetlećih raketa sa padobranom, tako da su se polako spuštale prema travnjaku.

Velikogoričani su po treći puta došli u prednost iz još jednog penala.

Šimić je bez ikakvog razloga, gotovo na korner-liniji unutar kaznenog prostora, srušio Mitrovića, Bebek je bez krzmanja pokazao na bijelu točku.

Lovrić je još jednom bio siguran realizator najstrože kazne - 2:3.

U samoj završnici gosti su stigli do četvrtog gola nakon kornera kojeg je izveo Lovrić, Dvorneković je glavom prebacio loptu na drugu vratnicu, Moro je iz blizine poslao loptu u mrežu za potvrdu pobjede Gorice.

Sada je na potezu "gospar" Lukša Jakobušić.

Tablice omogućuje Sofascore