Nenad Bjelica: Osijeku visi Europa s obzirom kako izgledaju Rijeka, Slaven, Istra i Varaždin

Petak, 03. ožujka 2023. 11:00 Napisao/la  SC

Za proračun kluba malo je veći problem to što su troškovi izgradnje stadiona otišli u nebo te da je to razlog racionalizacije, kaže bivši trener Osijeka

Nenad Bjelica: Osijeku visi Europa  s obzirom kako izgledaju Rijeka, Slaven, Istra i Varaždin

Nenad Bjelica ovako je prokomentirao stanje u Osijeku:

- Odlaskom desetorice igrača, od kojih su 3-4 standardna, a ostali isto dečki koji su u određenim situacijama bili važni za momčad, nije realno očekivati da Osijek igra bolje od ovoga što igra. Kada se pogleda klupa na kojoj su sve golobradi mladići od kojih neki nemaju nastup ni za B momčad, a sada igraju za prvu momčad, to nije realno. Ovo nije trenutak za uvođenje mladih igrača, njih se treba sustavno uvoditi i tek onda kada su spremni. Međutim, to su odluke uprave koje treba poštivati, oni znaju razloge zašto su se riješili deset igrača u prijelaznom roku, ali to sigurno ne olakšava posao treneru i stručnom stožeru, jer su vrlo limitirani u izboru momčadi. Zbog toga Osijeku, nažalost, visi Europa. S obzirom na to kako izgledaju momčad iza, poput Rijeke, Slavena, Istre i Varaždina, i koje, žalosno je to reći, imaju širi kadar od Osijeka, to je jednostavno činjenica, kazao je Nenad Bjelica za Sportske novosti.

Bivši trener bio je ujedno bivši sportski direktor, koji je slagao roster:

- Tijekom mog boravka u Osijeku cijela strategija je bila strategija uprave. Dakle, nijednog igrača nisam doveo bez odobrenja uprave, koja je odobrila i proračun za njega, odnosno plaću. Rekao bih da je za proračun kluba malo veći problem to što su troškovi izgradnje stadiona otišli u nebo te da je to razlog racionalizacije, a ne nešto drugo, poručio je Bjelica.

Tablice omogućuje Sofascore