Prva HNL: Osijek pobijedio Lokomotivu, Rijeka završila na četvrtom mjestu

Nedjelja, 15. svibnja 2022. 19:07 Napisao/la  SC

U početkom sastavu pojavio se Kristijan Fućak, koji je ovog puta igrao prvoga napadača,  u 14. minuti nije iskoristio najbolju priliku domaćina

Kristijan Fućak (Osijek)
Kristijan Fućak (Osijek)

Nogometaši Osijeka pobijedili su u zadnjoj utakmici u Gradskom vrtu momčad Lokomotive čime je Rijeka  sezonu završila na 4. mjestu.

Jedini pogodak postigao je Žaper, koji je 26. minuti iz blizine skrenuo u mrežu loptu koju je nekontrirano prema vratima uputio Caktaš.

Osijek je dominirao, bio je puno konkretniji (5/1 udarci u okvir vratiju), igrao je okomitije, ali je prema običaju u završnici ostao nedorečen, posebice u prvom dijelu.

U početkom sastavu pojavio se Kristijan Fućak, koji je ovog puta igrao prvoga napadača.

Dobro je Fućak odigrao, bio je najopasniji domaći igrač, namučio je braniče Lokomotive na širokom prostoru, u 4. minuti precizno je slijeva pogodio Caktaša na drugoj vratnici, udarac glavom nije bio ni jak, ni precizan.

U 14. minuti Fućak nije iskoristio najbolju priliku domaćina, Soldo je kratko vratio loptu, Fućak je stigao s loptom ispred Nevistića i promašio vrata.

U 12. minuti Nevistić je sjajno reagirao na Fiolićev udarac, u 59. minuti Fiolić je po sredini pobjegao gostujućoj obrani i loptu poslao u prečku.

Kulenović je u 63. minutu uputio jedini udarac u okvir vratiju, stvorili su gosti nekoliko obećavajućih situacija, ali objektivno nisu bili izravno opasni.

OSIJEK: Ivušić, Bartolec, Škorić (80 Bralić), Lončar, Jurčević, Žaper, Brlek, Fiolić (86 Barri), Caktaš (67 Mance), Lovrić (67 Hiroš), Fućak (67 Kleinheisler)

LOKOMOTIVA: Nevistić, Vranjković, Mersinaj, Soldo, Miličević, Marić, Cokaj, Aliyu (85 Krivak), Vasilj (46 Stojković), Kačavenda, Kulenović

Utakmica 35. kola: Osijek - Lokomotiva 1:0 (Žaper 26)

Tablice omogućuje Sofascore