NOVAC NIJE PROBLEM

Osijek odbio 12. mil. eura za tri igrača

Četvrtak, 15. travnja 2021. 20:31 Napisao/la  SC

Jurica Vranješ još uvijek najskuplji svih vremena

Osijek odbio 6 mil. eura za Ramona Miereza
Osijek odbio 6 mil. eura za Ramona Miereza

Osijek igra najbolju sezonu Prvoj HNL otkada je trener postao Nenad Bjelica.

Budući da je Bjelica ujedno sportski direktor, dobio je ovlasti birati igrače, u praksi kupuje i prodaje igrače iako ne upravlja mađarskim kapitalom koji stoji iza kluba.

A koliko otprilike kapitala stoji iz kluba koji se bori za prvaka može se naslutiti iz sljedeće Bjeličine izjave:

- Napravili smo odličan posao, bez obzira na to kako će ova sezona završiti. Osijek će u njoj imati najbolji rezultat u povijesti. U Mierezu imamo najboljeg strijelca lige, Ivušić je vratar s najviše utakmica bez primljenog pogotka, Bočkaj najbolji asistent lige, a Žaper zadnji vezni s najviše pogodaka s te pozicije. Sve to govori koliko smo uspješni, pa nije čudo što se gomilaju ponude za naše igrače. Odbijamo ih. Za Žapera smo imali četiri milijuna eura iz Portugala, za Ivušića dva milijuna iz Turske, za Miereza šest milijuna iz Rusije. Sve smo to odbili, jer želimo da Osijek bude uspješan, kaže Bjelica.

Dakle, Osijek je odbio 12 mil. eura za trojicu igrača što je privilegija samo Dinama.

Inače, najskuplji igrač Osijeka svih vremena još uvijek je Jurica Vranješ!

Leverkusen je 1999. godine za tada 19-godišnjeg Vranješa platio 10 mil. DEM ili cca. 7 mil. dolara u doba kada su najveće transfere na svijetu ostvarili Christian Vieri (1999 - Lazio/Inter) 50 mil. dolara, Louis Figo (2000 – Barcelona/Real), 56.1 mil. dolara, Hernan Crespo (2000 – Parma/Lazio) 54.1 mil. dolara...

Vranješov ekvivalent na današnjem tržištu bio bi igrač vrijedan cca. 10 mil. eura ako se usporedi s najvećim transferom 2020. godine (Kai Havertz/Leverkusen-Chelsea/80 mil. eura)

Osijek je prošle sezone Boška Šutala prodao Atalanti za 5 mil. eura, što je najveći osječki transfer otkada je klub u mađarskom vlasništvu.

Što se tiče Vranješova transfera, treba podsjetiti da je Leverkusen platio Osijeku još 3,7 mil DEM za Marka Babića.

Pokojni predsjednik Osijeka Antun Novalić zadržao je 11 od ukupno 13,7 mil. DEM zbog čega je završio u zatvoru. 

Tablice omogućuje Sofascore