Prva HNL Nogometaši Šibenika zaustavili na Šubićevcu zahuktali Dinamo

Subota, 03. travnja 2021. 19:06 Napisao/la  SC

Bulat pogodio vratnicu od koje se lopta odbila Mesi, koji je iz prve pogodio nezaštićenu mrežu dok se Livaković pokušavao vratiti

Sergio Escobar
Sergio Escobar

Nogometaši Šibenika zaustavili su na Šubićevcu zahuktali Dinamo, osvojili su bod protiv najbolje hrvatske momčadi u debiju trenera Sergija Escobara.

U 70. minuti Majer je postigao pogodak iz slobodnog udarca, lopta je završila let u Rogićevu kutu - 0:1.

U 78. minuti domaćini su izjednačili također nakon slobodnog udarca, ali ne izravnim udarcem.

Bulat je pogodio vratnicu od koje se lopta odbila Mesi, koji je iz prve pogodio nezaštićenu mrežu dok se Livaković pokušavao vratiti - 1:1

U 93. minuti Rogić je obranio Tolićev udarac iz blizine i sačuvao bod u utakmici nakon koje je Dinamo prekinuo niz od sedam uzastopnih pobjeda.

Šibenik je dobro parirao usporenoj momčadi Dinama, koja je očekivano ostvarila veći posjed lopte (63%), stvorila nekoliko prilika, ali ne takvih da šibenska obrana na čelu s Rogićem ne bi uspjela pravodobno reagirati.

Na drugoj strani, Šibenik se nije samo branio, omjer udarac u okvir vratiju (7/6 za Dinamo) ukazuje da su domaćini bili vrlo konkretni.

ŠIBENIK: Rogić, Pajić, Batarelo, Schildenfeld, Kvesić, Ćurić (Ampem 74), Bulat, Mesa, Alvaro (Rak 68), E. Sahiti (S Sahiti 83), Jurić (Bailone 74)

DINAMO: Livaković, Stojanović, Theophile, Lauritsen, Leovac, Jakić, Mišić (Hajrović 80), Atiemwen (Ivanušec 60), Majer, Oršić, Gavranović (Tolić 90+3)

Utakmica 27. kola: Šibenik - Dinamo 1:1 (Mesa 78/Majer 70)

Tablice omogućuje Sofascore