Nisu samo igrači Rijeke promijenili mentalitet tijekom europske sezone, trener Rijeke ostavlja dojam da točno zna što hoće

Nedjelja, 13. prosinca 2020. 11:48 Napisao/la  Igor Vranić

Pobjeda protiv Alkmaara dogodila se u idealnom trenutku sezone budući da Dinamo i Alkmaar imaju približno isto kvalitetne momčadi

Nisu samo igrači Rijeke promijenili mentalitet tijekom europske sezone,  trener Rijeke ostavlja dojam da točno zna što hoće
Foto: HNK Rijeka

Rijeka i Dinamo danas na Rujevici (17.05) igraju prvu međusobnu utakmicu ove sezone, utakmica 6. kola odgođena je zbog europskih nastupa obiju momčadi.

Da se utakmica 6. kola igrala u zakazanom terminu, sigurno ne bi imala isti natjecateljki naboj kao što ga ima današnja utakmica, obje su momčadi krajem listopada bile u bitno drugačijim stanjima.

Zoran Mamić sezonu je počeo opterećen hipotekom Nenada Bjelice, koji je prvi put nakon 49 godina Dinamu osigurao europsko proljeće.

Nije dobro izgledala momčad Dinama na početku sezone, Mamić je momčad počeo profilirati kroz europske utakmice.

Na kraj je Dinamo odigrao jednu od najboljih europskih (polu)sezona ikada, uvjerljivo je osvojio prvo mjesto u skupini i drugi put zaredom ušao u proljetnu završnicu Europske lige.

Simon Rožman ovu sezonu počeo je opterećen hipotekom turbulentne sezone koja je završila osvojenim Kupom nakon finalne utakmice u kojoj se sažela cijela konfuzna sezona.

Rožman ni sam ne zna kako je pobijedio Lokomotivu u Šibeniku, na kraju prošle sezone svih oko sebe pokušao je uvjeriti da Rijeka prema kvaliteti više nema drugu momčad u HNL-u.

Početak europske sezone Rijeka je dočekala bez dvojice važnih igrača (Čolak prodan, Halilović ozlijeđen) u lošem mentalnom stanju nakon dva poraza od nikada slabije (1:2) Lokomotive i Osijeka (0:3), dvije pobjede na mišiće protiv Šibenika i Istre 1961 nisu slutile dobrim, Rožman je nastavio lutati u odabiru igrača i načina igre.

Na kraju europske sezone momčad Rijeke toliko je promijenila tonus da se više ni po čemu ne može uspoređivati s momčadi Rijeke koja je počela sezonu.

Isti igrači Rijeke danas čekaju utakmicu protiv Dinama svjesni da se kao momčad mogu ozbiljno suprostaviti momčadima kakve imaju Real Sociedad ili Napoli.

Nisu samo igrači Rijeke promijenili mentalitet tijekom europske sezone,  trener Rijeke ostavlja dojam da točno zna što hoće.

Rožman je u utakmici (1:1) protiv Osijeka u 13. kolu naslutio kako bi Rijeka ove sezone trebala igrati protiv najboljih hrvatskih momčadi: Rijeka je protiv Osijeka odigrala najbolje prvo poluvrijeme u HNL-u, u drugom dijelu utakmice Rožman je nadigrao Bjelicu s igračem manje.

Pobjeda protiv Alkmaara dogodila se u idealnom trenutku sezone budući da Dinamo i Alkmaar imaju približno isto kvalitetne momčadi.

Oba kluba očigledno imaju kvalitetnije igrače od Rijeke, ali Rijeka sigurno ima dovoljno kvalitetnu momčadi da nakon Alkmaara može pobijediti Dinamo.

Tablice omogućuje Sofascore