Nenad Bjelica: U kakvom god sastavu Rijeka bude istrčala, igrat ćemo na pobjedu

Subota, 28. studenog 2020. 17:58 Napisao/la  SC

Osijek je sad na mjestu koje mu pripada. Ne možemo mi biti ni treći, a kamoli još niže plasirani. Spadamo u sam vrh, a težimo biti na njemu, kaže trener Osijeka

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Osijek na Rujevicu dolazi jači za igrače koji su izašli iz samoizolacije (Bočkaj, Lopa, Lončar, Grgić, Caro), Nenad Bjelica uoči nedjeljene utakmice (17.05) protiv Rijeke ima široki roster.

I trener Rijeke Simon Rožman moći se koristiti veći broj igrača nego u Napulju:

- Očekujem da će dobar dio tih igrača, pet ili šest, koji nisu igrali protiv Napolija biti u momčadi protiv nas. No, u kakvom god sastavu Rijeka bude istrčala, naš je cilj jasan - igrat ćemo na pobjedu. Moja nogometna filozofija jednostavno ne priznaje nikakav drukčiji stav. Osijek je sad na mjestu koje mu pripada. Ne možemo mi biti ni treći, a kamoli još niže plasirani. Spadamo u sam vrh, a težimo biti na njemu. Tablica nam trenutačno pokazuje da smo na dobrom putu, ali se njome ne opterećujemo. Ona će biti važna nakon 36 kola, kada sve bude završilo, a dotad moramo u svakom susretu loviti tri boda. Uglavnom, nakon lošeg starta, sada smo znatno popravili sliku, želimo da tako i ostane nakon Rujevice, kaže Bjelica za Glas Slavonije.

Osijek je u tako dobro ritmu su pobjede protiv Dinama i Istre 1961 ostvarene bez nekoliko bitnih igrača:

- Svi koji su igrali u te dvije utakmice odradili su odličan posao. Puni su samopouzdanja pa nema razloga da se u istom svjetlu ne predstavimo u nedjelju. Opet, uvijek je važno imati adekvatne alternative, jer, recimo, Žaper se nakon utakmice u Puli požalio na bol u mišiću, pa tek treba vidjeti hoće li biti spreman. Dobra je vijest što je Kleinheisler odradio normalan trening pa bi se on mogao vratiti u konkurenciju, a s ostalima koji su nam na raspolaganju sve je u redu. Dobro će nam doći široka klupa u susretu s Rijekom, ne zbog toga što se brinem zbog umora onih koji su odradili posljednja dva susreta, nego zbog toga što želimo držati visok ritam tijekom cijele utakmice. Zapravo, umor uopće ne bi trebao biti problem, jer imali smo po četiri dana između utakmica, što je sasvim dovoljno za tjelesni i psihološki oporavak. Osim toga, nakon gostovanja u Puli nismo se vraćali kući, nego smo ostali u Rovinju i tako riješili problem s dva duža putovanja koja bismo morali odraditi u ta četiri dana. Ovako smo dečkima mogli dati malo slobodnog vremena i opuštanja nakon pobjede protiv Istre 1961, što će im sigurno dobro doći, rekao je Bjelica.

Tablice omogućuje Sofascore