Nenad Bjelica: Zamislite da Real i Getafe igraju i da Getafe ima četiri igrača Reala?!

Petak, 30. travnja 2021. 13:49 Napisao/la  SC

Moj prijatelj Damir Mišković misli da je budućnost u posudbama. Zar će onda po osam igrača igrati na posudbi?, pita Bjelica

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Nenad Bjelica prvi put pojavio se pred novinarima otkada je objavljena snimka njegova prostačkog obračuna s "korporacijom", kao što je trener Dinama nazvao suradnju Damira Miškovića i Zdravka Mamića.

- Mogu reći da u ni u jednom trenutku nisam demantirao ono što sam rekao. Stojim iza svojih riječi, samo mi je žao zbog psovki. Ali one se govore u afektu. Ako je najveći problem hrvatskog nogometa to što Bjelica psuje, onda sada to svi znaju i meni je malo lakše. Bjelica je napravio još nekoliko dobrih stvari u hrvatskom nogometu, pa bi se možda moglo i o tome pričati. Ali kažem, stojima iza svake riječi. Bio sam dvije godine u sustavu Dinama, suvereno sam dvije titule osvojio bez ikakve mrlje i bez ikakvih posudbi. Sjetim se pitanja Zdravka Mamića koje mi je postavio jedno sto puta, a to je: Pa, Nenade, je l' ti nešto treba? Ne, ne treba, pa sve je pod kontrolom, vidiš da imamo 20 bodova prednosti. Sada razumijem poruku tog pitanja, tada mi nije ništa trebalo, ali sad vidim što se radi i kako se radi te to ide na njihovu čast, tvrdi Bjelica.

Bjelica je surađivao s Damirom Miškovićem u Speziji, sadašnji vlasnik Rijeke vodio je talijanskog drugoligaša, kada je doveo Bjelicu.

Trener Osijeka kaže da je razgovarao s Miškovićem:

- Izrazio sam mu svoje nezadovoljstvo stvarima koje su se događale u zadnja četiri mjeseca, sadržaj tog razgovora ostaje između dva čovjeka koji su sjajno surađivali u prošlosti sve dok nismo postali konkurentni, sve dok nismo postali bolji. Sve što sam mu rekao, rekao sam mu u lice, ne preko novina. No, ružno je da se iz njihovih redova mene cinka. Jer ako se krene cinkati, znamo tko će izvući deblji kraj. Ja sam na udarce navikao, rekao sam puno puta, da sam na sedmom mjestu, ne bi me nitko napadao. Ja sam čist kao suza, ne bavim se muljanjima i manipulacijama, ili pošteno, ili nikako. Odradit ću svoj ugovor s Osijekom još dvije godine, uvijek se može nešto dogoditi. Radit ćemo na to da HNL bude što regularniji i pritom ne mislim na suđenje. Ako zagrebačkim klubovima mogu suditi suci iz okolice, zašto ne bi mogli iz Donjeg Miholjca ili Đakova. Nama protiv Gorice sudi sudac iz Zagreba. Zamislite da Real i Getafe igraju i da Getafe ima četiri igrača Reala, to bi bio skandal, a ovo ima samo u Hrvatskoj, takav monopol jednog kluba. Reći ćete, bio sam u Dinamu! Da, bio sam! U prvoj sezoni nismo imali nijednog igrača na posudbi, s 20 bodova prednosti ispred drugog i s 30 ispred trećeg. U drugoj sezoni na posudbi je bio po jedan igrač u četiri kluba, samo dva u Lokomotivi, sve regularno, a sad imamo situacije da neki klubovi imaju i po četiri igrača Dinama. To nikad neće biti regularno prvenstvo i borit ćemo se da se to promijeni iako moj dugogodišnji, rekao bih i prijatelj Damir Mišković misli da je budućnost u posudbama. Zar će onda po osam igrača igrati na posudbi?, pita se Bjelica.

Tablice omogućuje Sofascore